100 bin turistin rotası Türkiye...

Mısır’daki halk ayaklanması Türk turizmine yaradı. İskenderiye’ye gitmekte olan İtalyan MSC şirketine ait 4 bin kişilik Avrupa’nın en büyük kruvaziyer gemisi Splendida yönünü Türkiye’ye çevirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
100 bin turistin rotası Türkiye...

Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean ve Costa Cruises da turlarından İskenderiye’yi çıkarıp, Marmaris, İzmir ve İstanbul’u dahil etti. Böylece dünya kruvaziyer sektörünün yüzde 90’ına sahip 6 firmadan 4’ü rotasını Türkiye’ye çevirmiş oldu. Hali hazırda sadece MSC şirketinin mart ayı ortasına kadar Mısır’ı da kapsayan 10 tur programı bulunuyordu.

 
Ancak geçen hafta başlayan olayların ardından Cruise Line, Royal Caribbean, Costa Cruises ve MSC, mart ayına kadar rezervasyonu bulunan 84 bin 400 yolcuyu diğer destinasyonlara yönlendirdi. Böylece 32 bin kişinin Marmaris, İzmir ve İstanbul limanlarını ziyaret etmesinin önü açıldı.

 

MSC’DEN 32 BİN KİŞİ...

 

Mart ayı sonuna kadar İskenderiye’nin de içinde bulunduğu tur programlarında, Splendida’nın 4, Magnafica’nın ise 7 sefer yapacağını ifade eden MSC Cruise Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, 34 bin yolcuya hizmet verileceğini ifade etti. Sefer tarihleri yaklaşınca ülkedeki duruma bakıp ona göre karar vereceklerini belirten Tuncel, aynı rotanın izlenmesi durumunda 34 bin cruise yolcusunun Türkiye’nin yolunu tutacağını ifade etti. Gemilerin şu anda mevsim olarak daha uygun olan İzmir Limanı’nın yanı sıra İstanbul’a da gelmesinin an meselesi olduğunu söyleyen Tuncel, “Diğer şirketler de hesaba katıldığında bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

 

'Sevinemiyorum Türk yolcuyu ürkütecek'...

 

Türkiye’nin önde gelen cruise şirketlerinden Tura Turizm’in patronu Erkunt Öner, Mısır’daki halk ayaklanması nedeniyle birçok büyük kruvaziyer şirketinin İskenderiye’yi programından çıkarıp, turlarını İstanbul’a kadar uzattıklarını ifade etti. Mısır’ın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz’de bölgesindeki olayların her yıl artmakta olan Türk kruvaziyer yolcusunu da ürküteceğini belirten Erkunt Öner, “Ben İskenderiye’nin çıkarılıp İstanbul’un büyük cruise şirketlerinin programına girmesine sevinemiyorum. Çünkü uzun zamandır özellikle kış destinasyonu olarak yerleştirmeye çalıştığımız bölge bundan olumsuz etkilenecektir” diye konuştu.

 

‘LİMANLARDA YOĞUNLUK YAŞANABİLİR’...

 
Kruvaziyer gemilerle yapılacak seyahatlerin rezervasyonlarının 1.5 yıl öncesinden yapıldığına dikkat çeken Necla Tuncel, “Çok önemli bir hadise olmadıkça iptal yapılmıyor. Olayların kısa sürede biteceğini öngörmesek de, turları iptal edip etmemeye gidişata göre karar vereceğiz” dedi. Bölgede faaliyet gösteren birçok şirket bulunduğuna dikkat çeken Tuncel, “Tümünün iptal etmesi halinde Türkiye’nin İzmir, Marmaris ve hatta İstanbul kıyılarındaki limanlarda yoğunluk oluşacaktır” diye konuştu. (Ünsal Ereke-HT)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.