Zəfəran Restaurant açıldı

Azerbaycan lezzetlerinin en iddialı adresi Zəfəran Restaurant dünyaca ünlü şef Stalic Khankishiev'in katıldığı lansman gecesiyle kapılarını açtı.

31/12/2019 23:40
Zəfəran Restaurant açıldı

Azerbaycan mutfağının en özgün lezzetlerini muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sunan Zəfəran Restaurant 7 Şubat 2017 akşamı Rusya ve Türki Cumhuriyetlerin dünyaca ünlü şefi ve Gourmand Book Awards ödüllü yazarı Stalic Khankishiev’in katılımıyla gerçekleşen çok özel bir lansmanla kapılarını açtı. Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında yer alan restoran, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da hakkıyla temsil eden en iddialı mekan olarak öne çıkıyor.

7 Şubat 2017 akşamı Rusya ve Türki Cumhuriyetlerin dünyaca ünlü şefi ve Gourmand Book Awards ödüllü yazarı Stalic Khankishiev’in katılımıyla gerçekleşen çok özel bir lansmanla kapılarını açan Zəfəran  Restaurant, Azerbaycan coğrafyasının çeşitliliğini ve lezzetli mutfak kültürünü İstanbul’da en iddialı şekilde temsil edecek. Lüle kebabı, Tike kebabı, Hazar Denizi’nin bereketini yansıtan balık yemekleri, kutab, kükü, düşbere çorbası, 50’den fazla pilav yemeği ve daha pek çokları… Azerbaycan yemek kültürünün önde gelen çeşitleri olan bu yemekler artık Ajwa Hotel Sultanahmet’in sekizinci katında Zəfəran  Restaurant’ta iyi ve kaliteli lezzet sevenlerle buluşacak.

Lansmana katılan seçkin davetlilere ve basın mensuplarına hitaben bir konuşma yapan 12 Group Şirketler Grubunun Turizm ve Eğitim Yatırımlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Geçit, “Türk turizminin yaşadığı zor günlerin ardından yeniden cazibe merkezi olacağına inanıyoruz. Otelimizin yapımı aşamasında, kalite her adımda birinci kriter oldu. Bu felsefenin ayrılmaz parçası olan Zəfəran  Restaurant’ta da gelenekseli gelecekle buluşturuyor, misafirlerimize kalite, lezzet ve tamamen artizan bir anlayışla çerçevelenen benzersiz bir gastronomi deneyimi vaat ediyoruz.

Restoranda dekorasyondan, menüye her türlü detay sayısız denemeler sonucunda oluşturuldu ve çalışmalar işine tutkuyla bağlı bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Zəfəran Restaurant da işte bu eşine zor rastlanır tutkunun eseri” dedi. Selim Geçit tarafından sahneye davet edilen dünyaca ünlü şef ve Gourmand Book Awards ödüllü yazar Stalic Khankishiev de lansmana katılmaktan büyük onur duyduğunu belirterek imzaladığı ödüllü yemek kitaplarını Zəfəran Restaurant  Executive Şefi Ramin Nuriyev’e hediye etti.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEF STALIC KHANKISHIEV VE EXECUTIVE ŞEF RAMİN NURİYEV’DEN GÖZ ALAN GASTROSHOW

Lansmanda dünyaca ünlü ödüllü şef Stalic Khankishiev ve Zəfəran  Restaurant’ın dinamik Executive Şefi Ramin Nuriyev, birlikte gerçekleştirdikleri gastroshowla büyük beğeni topladı. Gastroshowda Türki Cumhuriyetlerin mutfaklarından yok olmaya yüz tutmuş “bakhsh plov” (kuzu etli ve otlu pilav) isimli bir tarifi uygulayan ikili, mutfak sırlarını da izleyiciler ile paylaştı.

Meslek hayatına Hyatt Regency Bakü’de başlayan, daha sonra Kazakistan’da ve Bakü’de butik otellerin executive şefliğini yapan genç ve yetenekli şef Nuriyev, geleneksel Azerbaycan mutfağının inceliklerini yansıtan menüyü hazırlarken çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Lansmanda Nuriyev’in çalışmalarını yansıtan menüden leziz seçkilerle hazırlanan ziyafet sofrası, davetlilere unutulmaz bir gastronomi şöleni yaşattı. Gecenin sonunda sahneye davet edilen Zəfəran  Restaurant mutfak ve servis ekibi sergiledikleri mükemmel performansla büyük alkış aldı.

LEZİZ YEMEKLERE İHTİŞAMLI İSTANBUL MANZARASI EŞLİK EDECEK

Fenerbahçe burnundan başlayıp tarihi yarımadayı, Prens adalarını ve Yeşilköy sahiline kadarki şeridi gören, muhteşem deniz manzaralı Zəfəran Restaurant, haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hem otel misafirlerini hem de dışarıdan gelecek misafirlerini ağırlayacak. 80 kişi kapasiteli Zəfəran Restaurant’ta Azerbaycan mutfağının farklı bölgelerine ait birbirinden lezzetli yemekler sunuluyor.

Lüle kebabı, tike kebabı gibi en geleneksel usulle hazırlanan özel kebaplar, pilav çeşitleri, Hazar Denizi’nin bereketini yansıtan balık yemekleri, kutab, kükü, düşbere çorbası gibi hiçbir restoranda kolay kolay rastlanmayacak çeşitlilikteki geleneksel Azerbaycan yemeklerine Azerbaycan, Osmanlı ve Anadolu’nun ferahlatıcı şerbetlerinin yanı sıra taze meyve suları ve alkolsüz kokteylleri eşlik ediyor.

ARTİZAN BİR KAHVALTI ŞÖLENİ

Zəfəran Restaurant, eşi benzeri zor rastlanır zenginlikteki kahvaltı menüsüyle de fark yaratıyor. Bu özel kahvaltı menüsü, Azerbaycan ve Anadolu’nun değişik yörelerinden uzun araştırmalar sonucu titizlikle seçilerek doğrudan üreticisinden temin edilen bol çeşitli kahvaltılıkları içeriyor. Unutulmaz bir ziyafet yaşatan bu kahvaltıda Divle obruk peyniri, Azerbaycan Şamahı yöresine ait motal peyniri, Kargı tulumu, Kars eski kaşarı, karakovan balı, manda kaymağı, Kastamonu pastırması, ev yapımı tereyağlı katmer, ekmek çeşitleri, kükü, taze meyve suları, ev yapımı reçeller ve tatlılar gibi Azerbaycan geleneklerine uygun olarak masayı yer bırakmayacak şekilde donatan farklı lezzetler yer alıyor.

BU ÇAY RİTÜELİ BAŞKA YERDE YOK…

Yemeğin tamamlayıcısı ve Azerbaycan mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan çay ritüeli ise, başlı başına bir estetik gösteri gibi. Çay ritüeline, feyhua (Azerbaycan’a özgü bir meyve), kayısı, vişne, çilek, böğürtlen, zeytin gibi meyvelerden yapılan mürebbe adı verilen çeşitli reçeller, kuru yemiş ve meyvelerle çeşitli yöresel hamur işleri eşlik ediyor.

SIFIR ATIK FELSEFESİ…

Azerbaycan ve Anadolu’nun zengin coğrafyasından beslenen Zəfəran Restaurant’ta malzemeler bizzat üreticisinden temin ediliyor. Yiyeceklerin mevsiminde yenmesine çok önem verildiği için artizan ve sürdürülebilir ürünlerle hazırlanan yemeklerin sunulduğu restoranda israftan kaçınma öncelik taşıyor. Bu nedenle de Zəfəran Restaurant’da “sıfır atık felsefesi” benimsenmiş durumda. 

DEKORASYONU DA İDDİALI

Zəfəran’ın yemekleri kadar dekorasyonu da oldukça iddialı. Türk ağaç işçiliğinin nadide örnekleri, kehribar renkli kristal aydınlatmaları, geleneksel el sanatlarının dokunuşları ve Azerbaycan’ın önemli ressamlarının orijinal tabloları ile Zəfəran Restaurant, görkemli ve eşsiz bir mekana dönüşmüş durumda. Yemeklerin Azerbaycan seramik sanatının en nadide örneklerinden yüz yıllık antika tabak ve çanaklarda servis edilmesi ise Zəfəran Restaurant’ın sunduğu gastronomi deneyimini özgün bir ritüele dönüştürüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.