Yılan hikayesine dönen Çinli turist hedefi

Türkiye’deki turizmi çeşitlendirmek için alternatif pazarlara yönelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni rotalarını belirledi. Bu rotalar arasında ilk sırada, Çin pazarı var. Aslında Türkiye'nin Çin ile flörtten ileri gitmeyen ilişkisinin mazisi, çok daha eskilere dayanıyor.

31/12/2019 23:40
Yılan hikayesine dönen Çinli turist hedefi

Turizm Bakanlığı gözünü Çin pazarına dikti. Türkiye’deki turizmi çeşitlendirmek için alternatif pazarlara yönelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni rotalarını belirledi. “50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri” hedefiyle yola çıkan Bakanlık, Rusya’dan sonra en çok turist potansiyeline sahip ülkelerden biri olan Çin’den turist gelmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Sektör bu anlamda 1 milyon Çinli turisti Türkiye’ye çekmeyi hedeflerken, kültür turlarına düşkünlüğüyle bilinen Çinli turistlerin seyahat trendleri ve onlara verilebilecek hizmetler ise bir araştırmayla mercek altına alındı. Maxxelli isimli Çinli bir danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmaya göre, dünyada seyahat eden turistlerin onda birinin Çinlilerden oluştuğu belirlendi.

Varyag'tan beri gerçekleşemeyen 1 milyon Çinli hedefi

Çin'in Ukrayna'dan 20 Milyon Dolar karşılığında aldığı Varyag'ın Türk boğazlarından geçişi büyük bir krize neden olmuştu. Türk hükümetinin izin vermemesi nedeniyle yaklaşık iki yıl boyunca Karadeniz sularında dolaşan dev gemi, Kasım 2001 tarihinde 4.5 saatlik bir yolculuğun ardından Boğaz'dan geçmişti.

O dönem Varyag'ın geçişinin sağlanabilmesi için Çin hükümeti ile Türkiye arasında temaslarda bulunulmuiştu. Bu temaslara Çin Savunma Bakanlığı'nın Varyag'ın geçişi karşılığında verdiği 1 milyon Çinli turist sözü damga vurmuştu. Ancak bu söz de yerine getirilmedi.

SOSYAL MEDYA TAKİBİ

Akşam'ın haberine göre Çinliler yurtdışı seyahatlerinde otantik tecrübeleri talep ediyor. Gezdikleri yerlerin sayısından çok kalitesine önem veren Çinliler, bir seyahat acentesinin tavsiyesinden ziyade, özellikle sosyal medyada yapılan yorum ve tavsiyelerin ışığında kendi yaptıkları araştırmalara güveniyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.