Yeşillenen otellere misafirlerinden tam not

Çağlar boyu medeniyetlere ev sahipliği yapan, dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer alan ülkemize ilgi her geçen gün artıyor.

31/12/2019 23:40
Yeşillenen otellere misafirlerinden tam not

Birleşmiş Milletlerin ‘’Kalkınma İçin Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Yılı” olarak ilan ettiği bu yıl; yeşillenen oteller ile turistlerden tam not alan Türkiye, turizmde sürdürülebilirliği hedefliyor.

Dünyadaki uluslararası ihracatın yüzde 7’sini gerçekleştiren, dünyadaki toplam istihdamın onbirde birini sağlayan ve dünya ülkelerinin GSYİH rakamlarının içinde yüzde 10’luk pay sahibi olan turizm sektörünün, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısına dikkat çeken Birleşmiş Milletler; 2017’yi, ‘’Kalkınma İçin Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Yılı” olarak ilan etti. Turizm sektörünün iyi yönetilmesinin Türkiye’de, ekonomik büyüme sağlayacağına, sosyal gelişime katkı sağlayacağına, kültürel ve doğal varlıkların korunacağına dikkat çeken TUROB ve Sürdürülebilirlik Akademisi, “Yeşillenen Oteller” projesi ile önemli bir çalışma başlattı. Konaklama tesislerinin yeşil olması ile ilgili belgelendirme projesi olan “Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Projesi” TUROB ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliği ile hayata geçirildi.

Yeşillenen Oteller Türkiye İçin Bir Kalkınma Projesidir

TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Greeninghotels Proje Sorumlusu Levent Erdoğan, Yeşillenen Oteller projesi için şöyle konuştu: “Sürdürülebilir turizmin devamlılığı adına doğaya saygılı, çevreci ve bilinçli tüketim sağlamamızı öngören böyle bir proje kapsamında yer almak oteller açısından büyük önem taşımaktadır. Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Projesi, turizm sektörünün sürdürülebilir çevre konusunda farkındalığını ve konaklama tesislerinin çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Belgesi sahibi olmaya aday tesisler; Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, İç Hava Kalitesinin Artırılması, Atık Azaltımı ve Geri Dönüşüm alanlarında değerlendiriliyor. Değerlendirmeden başarıyla geçen turizm tesisleri Bronz, Gümüş ve Altın ‘Yeşillenen Oteller’ Belgesi almaya hak kazanıyor. Sürdürülebilirlik Akademisi, yaptığı tüm çalışmalarda olduğu gibi bu projede de, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri’nin sayısının artırılmasını; konaklama tesislerinin daha yeşil olması konusunda bilinçlendirilmesi ile ilgili kamu kuruluşları, sektör dernekleri ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirlikleri yapmayı hedefliyor.”

Bugün sektörde rekabet gücünün yükselmesinin en önemli yolunun turizm sektörünün sürdürülebilir turizm ilkeleriyle hareket etmesinden geçtiği bilinciyle; sürdürülebilir turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayan Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Projesi, çevreye duyarlı tüketici sayısını da artırarak, tesisleri daha yeşil olmaya teşvik ediyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.