Yerli zincirlerden 28 yeni otel geliyor

Aralarında Limak'tan, Elite World Hotels'e, Ela Quality'nin de olduğu 14 yerli otel markası Bodrum'dan İstanbul'a kadar çeşitli tür ve sınıflardan otel projeleri var.

31/12/2019 23:40
Yerli zincirlerden 28 yeni otel geliyor

Konaklama sektörünün yerli markaları yaşanmakta olan kriz ortamı sonrasına yönelik yatırım yapıyor. Aralarında Aksoy, Limak, Elite World, Dedeman ve  Rixos'un da olduğu yerli  otel grup ve zincirlerin, çoğu 2019 yılından sonra hizmete girecek şekilde planlanmış 28 otel projesi olduğu  belirlendi.

Haftalık Ekonomist Dergisi’nden Levent Gökmen’in haberine göre, 14 yerli grup ve zincir otelinin   Bodrum'dan İstanbul'a, Sapanca'dan Maldivler'e kadar Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde 28 otel projesi  planlama ve yatırım aşamasında.

Ela Quality’den İstanbul’a iki otel

Ela Quality markası ile otel yatırımları yapan Özak Global Holding'in yönetim kurulu başkanı Ahmet Akbalık, İstanbul Zeytinburnu'ndaki Büyükyalı projesinin içinde 200 odalı otelin inşaatının sürdüğünü, Beşiktaş'taki karma proje içinde yer alan 140 odalı otelin inşaatının da Mart 2018'de başlayacağını söylüyor.

Demre’de yer aldı

Didim ve Demre'de yer alan arazilerine de önümüzdeki yıllarda 5 yıldızlı iki resort otel yapma planları olduğuna işaret eden Akbalık, Türkiye ve İstanbul'un her dönem turizmdeki önemini koruyacak olması nedeniyle yatırımlarına ara vermediklerini belirtiyor.

NG İstanbul’da

NG Hotels Başkanı Hediye Güral Gür, "İstanbul Basın Ekspres'teki 400 odalı 5 yıldızlı otel ve 3 bin 200 kişi kapasiteli kongre merkezimizi 2019'un ikinci yarısında açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Afyon ve Sapanca'da iki yeni otel projemiz için çalışmalarımız hızla sürüyor" diyor.

İndigo’dan 3 termal tesis

Museum Otel'i kurarak bölgede fark yaratan İndigo Group, önümüzdeki dönemde bölgeyi termal üs haline getirmeyi planlıyor. İndigo Group Genel Müdürü Tolga Tosun, geliştirdikleri üç yeni termal turizm yatırım projesiyle bölgenin gelişimine katkı sağlamak istediklerini söylüyor. Bodrum, Yalıkavak'ta satın aldıkları 126 dönümlük yarımadada 75 adet müstakil villa, 50 süitten oluşan butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli bir marinadan oluşacak.

Aksoy’dan iki proje

Aksoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğlu, İstanbul'da da Bodrum'daki konsepte benzer bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Limak’ın, KKTC, Makedonya ve Üsküp projeleri

Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kaval oğlu, Kıbrıs'ın Bafra bölgesinde inşaatı süren 600 odalık Limak Kıbrıs otelini 2018 yılında, Makedonya Üsküp'teki 200 odalık 5 yıldızlı Limak Üsküp Otel yatırımını da 2019 yılında açmayı planladığını söylüyor. Son üç yılda ülkemizin diğer ülkeler ile yaşadığı politik sorunlar sebebiyle turizm sektörünün en hızlı ve en kötü şekilde etkilenen sektör olduğunu hatırlatan Kaval oğlu, kısa ve orta vadede yurtdışına yöneldiklerini vurguluyor.

Elite World’dan St.Petersburg’a 3 otel

Basın Ekspres'teki 110 milyon dolarlık yatırımla yaptıkları 400 odalı otellerini 3 Şubat'ta devreye aldıklarını hatırlatan EliteWorld Hotels CEO'su Ünsal Şinik, "Maltepe, Sapanca, St Petersburg'taki üç otelimizin yatırımı devam ediyor. Maltepe 2018 sonunda diğerleri 2019 sonunda faaliyete geçecek. St Petersburg'taki bir diğer arsamızda önümüzdeki yıllarda 60 milyon dolarlık yatırımla 180 odalı bir otel daha 5 yıldızlı bir otel yatırımı daha planlıyoruz" diyor.

Önümüzdeki dönemde Almanya, Avusturya, Macaristan gibi ülkelere odaklandıklarını belirten Ünsal Şinik, kârlı buldukları Berlin, Münih, Prag, Viyana ve Budapeşte'ye baktıklarını, zincirlerini yurtdışında da büyüteceklerin söylüyor.

Dedeman’dan yatırım yok, yalnız işletmecilik

Yatırıma kimliğinden işletmeci kimliğine geçen Dedeman Otelleri de yeni otel açmaya odaklandı. Kriz döneminde yatırımlarına ara vermediklerini, bu yıl üçüncü markaları "Smart By Dedeman"nın lansmanını  yaptıklarını belirten Dedeman Turizm Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, "2023'e kadar 18 adet Smart by Dedeman açmayı planlıyoruz. Buna ek olarak Özbekistan, Gana ve Kamerun'da otel açmak üzere görüşmeler yapıyoruz. Türk iş insanlarının gittiği bölgelerde, Türkiye'nin ekonomik bağlarının faal olduğu coğrafyalarda büyümeyi planlıyoruz. Bu saydığım otellerin hepsinde işletmeci olarak varız. İstanbul, Diyarbakır, Hatay ve Türkiye'nin 7-8 yerinde görüşmelerimiz devam ediyor" diyor.

14 Yerli zincir ve grup otelin projeleri

Divan Otelleri

132 odalı Divan Express Cizre, 153 odalı Divan Diyarbakır, 121 odalı Divan Express Kayseri,

120 odalı Divan Express Denizli, 130 odalı Divan Cezayir, 143 odalı Divan Express Cezayir,

150 odalı Divan Bağaat olmak üzere 7 yeni otel açacak.

Dedeman Otelleri

2023'e kadar 18 adet Smart by Dedeman açmayı planlıyor.

Buna ek olarak Özbekistan, Gana ve Kamerun ile Türkiye'nin 7-8 yerinde otel açmak üzere görüşmeler yapıyor.

Limak

Kıbrıs Bafra'da 600 odalı Limak Kıbrıs otelini 2018'de açacak.

Makedonya Üsküp'te 200 odalı 5 yıldızlı Limak Üsküp otelini 2019'da tamamlayacak.

Alkoçlar

Alkoçlar, önceliğini müşteri memnuniyetine yönelterek bu yıl yaklaşık 50-65 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlıyor.

Uludağ'da bir de butik otel yapacak.

Elite World

Maltepe'de 115 milyon dolarlık yatırımla 350 odalı 5 yıldızlı, 95 milyon TL'lik yatırımla Sapanca'da 600 odalı 5 yıldızlı,

145 milyon dolarlık yatırımla St. Petersburg'ta 700 odalı 4 yıldızlı üç otelin yatırımı devam ediyor.

Gelecekte St. Petersburg'ta 60 milyon dolarlık yatırımla 180 odalı 5 yıldızlı bir otel yatırımı daha planlıyor.

Bera Otelleri

Ege Bölgesi'nde yeni bir 5 yıldızlı tesettür oteli yapmak için yer arayışında.

Club Alibey

Maldivlerde 100 milyon dolarlık yatırımla otel hizmeti verecek villalar inşa ediliyor.

NG Grubu

Afyon ve Sapanca'da iki yeni otel projesi var.

İstanbul'da 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi projesi

İstanbul Marriott West Hotel & Conference Center'in inşaatı devam ediyor.

Yurtdışında da otel arayışları sürüyor.

Aksoy Grubu

Bodrum Yalıkavak'ta Epique Island projesinde 75 müstakil villa,

50 süitten oluşan butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina yapıyor.

Ela Ouality

Didim, Demre'deki arazilerine önümüzdeki yıllarda iki tane 5 yıldızlı otel yapacak.

İstanbul'da Beşiktaş'ta 140 odalı otel ile rezidans projesi mart 2018'de başlayacak.

Indigo Group

Kapadokya bölgesinde toplamda 165 milyon dolarlık yatırımla

yapılması planlanan 5 yıldızlı 3 termal otel yatırımı için izinler alındı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.