Yerli turistin İlkbahar rotası belli oldu

Birbirinden keyifli ilkbahar rotaları oluşturduklarını belirten Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Derya Kesman, seyahatseverlerin Avrupa’dan Güneydoğu Asya’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya kadar farklı rotaları tercih ettiklerini söyledi.

31/12/2019 23:40
Yerli turistin İlkbahar rotası belli oldu

Prontotour, seyahatseverleri bahar renklerini keşfe davet ediyor. Birbirinden keyifli ilkbahar rotaları oluşturduklarını belirten Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Derya Kesman, seyahatseverlerin Avrupa’dan Güneydoğu Asya’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya kadar farklı rotaları tercih ettiklerini söyledi.  İşte yerli turistin bahar aylarında en çok tercih ettiği o rotalar...

Prontotour, dünyada bahar aylarının heyecanına sizi de ortak etmek istiyor. Prontotour seyahatseverleri kış mevsiminin durağanlığından sıyrıldığımız bahar aylarında, doğanın uyanışına ve durdurulamayan bu enerjiye birlikte şahit olmaya davet ediyor. Taptaze kokan toprak ve tabiatın renk skalasını genişlettiği bu aylarda artık dışarıda daha fazla zaman geçirmek mümkün.

Bu yıl İlkbahar dönemi paket tur satışlarında ciddi bir talep artışı yaşandığını ifade eden Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Derya Kesman,  “Misafirlerimiz için Avrupa’dan Hindistan’a kadar farklı coğrafyaları kapsayan seçenekler oluşturduk. Bu yıl bahar turlarının yüzde 20 daha çok talep gördüğünü söyleyebilirim. Bazı turlar için ek kontenjanlar açıyoruz. Geleneksel rotalarımız olan İtalya, İspanya, Orta Avrupa, Balkanlar ve Benelüks dışında pasaportsuz geçişin başladığı Ukrayna’ya ilginin yoğun olduğunu söyleyebilirim.

Avrupa’nın tarihi ve kültürel şehirleri Salzburg ve Ljubljana, Drakula Efsanesi’nin geçtiği Transilvanya coğrafyası, İskandinavya, gizemiyle her daim dikkat çeken Nepal ve Hindistan ile Baltık başkentlerine ilgi çok yüksek. Bahar aylarını yurtiçinde seyahat ederek geçirmek isteyen seyahatseverler için de cazip turlarımız mevcut” dedi.  İşte Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Derya Kesman’ın baharın ışıltısıyla seyahat motivasyonu sağlayacak birbirinden özel önerileri:

BÜYÜK FRANSA

Avrupa’nın en romantik ülkelerinden Fransa, ilkbaharda bir başka güzel. Işık şehri Paris’in yanı sıra Bordeaux, Toulouse, Marsilya, Nice ve Lyon gibi birbirinden güzel şehirleri keşfedebilirsiniz. Gastronomiden modern sanata kadar renkli bir dünyayı bu turda bulacaksınız. Fransa’da standartların üzerinde bir kültür gezisi sizi bekliyor. 

UKRAYNA

Ukrayna, vize ve pasaport ihtiyacı olmadan gezebileceğiniz bir Avrupa ülkesi. Yeşil alanları, kültürü, eğlence hayatı ve gezilecek yerleriyle seyahatseverlere güzel tercihler sunuyor. Ülkenin en gözde şehirleri Kiev, Lviv ve Odessa baharın ilk renklileriyle daha cezbeden bir hale bürünüyor.

SALZBURG VE LJUBLİANA

Orta Avrupa’nın doğası ve mimarisiyle kendine hayran bırakan romantik şehirleri olan Salzburg ve Ljubljana’da ilkbaharı karşılamak bir ayrıcalıktır. Avrupa’nın en yeşil başkenti unvanına sahip Ljubljana ve Mozart'ın şehri Salzburg'da unutulmaz anılar biriktireceksiniz.

GÖRKEMLİ ROMANYA

Karpatlar’ın gölgesinde eşsiz konumuyla binlerce yıllık tarihe meydan okuyan görkemli ülke Romanya’da dokunulacak birçok detay var.  Drakula Efsanesi’nin geçtiği mekanları görmek ve Transilvanya'da bu ölümsüz masala tanık olmak size harika bir deneyim kazandıracak.

HİNDİSTAN VE NEPAL

Şaşırtıcı ve ilginç yapılara sahip olan Hindistan, sokakları ve renkli yaşamıyla gezginlerin her zaman merak ettiği bir ülke . Dünyanın çatısı olarak adlandırılan Nepal'de Himalayalar ve Everest’in heybeti görenleri büyülüyor. İki mistik ülke Hindistan ve Nepal ile baharın enerjisini yakalayabilirsiniz.

İSKANDİNAVYA BAŞKENTLERİ

Doğası, coğrafi yapısıyla hayranlık uyandıran İskandinavya başkentlerine baharın en güzel renklerini görmeye gidiyoruz. Yeşil başkent Oslo, dünyanın en mutlu şehri Kopenhag ve İskandinavya'nın turizmdeki vitrin şehri Stockholm uğrayacağımız ana destinasyonlar.  

MUHTEŞEM ÇİN

Binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan Çin, seyahatseverleri kültürel bir keşfe davet ediyor. Tarihi, doğal güzellikleri, zengin mutfağı ve modern yüzüyle Çin’in gözde şehirleri Şangay, Pekin, Xian ve Hangzhou'ya ilkbaharda tanık olacağız.

BALTIK BAŞKENTLERİ

Riga, Helsinki, Tallinn ve Vilnius Baltık bölgesinin gözde şehirlerini oluşturuyor. Sakin yaşamı, festivalleri ve rahatlatan iklimi ile özellikle baharda çok cazip duruyor. Renkli binaları, güler yüzlü insanları ve baharın ferah kokusuyla muhteşem bir tatil sizi bekliyor.

URLA ENGİNAR FESTİVALİ

Çeşme’deki ot festivali ile bahara merhaba diyen İzmir, şimdi de Urla’daki enginar festivaline hazırlanıyor. Seyahatseverlerin lezzetli yemeklerle buluşacağı festival renkli görüntülere sahne olacak. 28-30 Nisan arasında enginarın kalbi Urla'da yapılacak olan festivalde usta şefler de hünerlerini sergileyecek.

KAPADOKYA

Anadolu’nun esrarengiz ve saklı kalmış hikayeleri baharla birlikte gün ışığına çıkıyor. Harikalar diyarı Kapadokya'da kendinize güzel bir yer ayırın. Balonlardan tarihi evlere bir peri masalı sizi bekliyor.

ESKİŞEHİR

Gençlerin kenti olarak bilinen Eskişehir, son zamanların trend turizm şehri. Porsuk Çayı'nın ayrı bir güzellik kattığı Eskişehir'de artık Venedik rüzgarları esiyor. Baharın yaşandığı en güzel şehirlerden biri olan Eskişehir, tüm enerjisiyle sizi kucaklayacak.

BATI KARADENİZ

Eşsiz mimarisi, tarihi evleri ve mistik dokusuyla Safranbolu ve masmavi deniziyle Amasra, doğanın ve sanatın harika bir harmoni oluşturduğu kentler. Dünya mirası listesinde yer alan Safranbolu ve muhteşem manzaralarıyla Amasra, çiçeklerin açtığı en güzel dönem olan baharda ziyaret edilmelidir.

KAKAVA ŞENLİKLERİ

Edirne, Roman kültürüne özel bir kutlama olan Kakava Şenlikleri ile baharda tam bir karnaval havasına bürünüyor.  Ateş üstünden atlanan, çeşitli yemekler pişirilen, müzik ve dansın bol olduğu bu festivalde eğlencenin tadına varacaksınız.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.