Yerel Lezzetler’de yemekler yarıştı

Türkiye'nin en eğlenceli festivallerinden bir haline gelen Barbaros Oyuk Festivali’nin 19-21 tarihleri arasında bu yıl ikincisi gerçekleşti. Fairy ana sponsorluğunda gerçekleşen Barbaros Oyuk Festivali “Yerel Lezzetler Yarışması”nda birbirinden lezzetli yemekler yarıştı.

31/12/2019 23:40
Yerel Lezzetler’de yemekler yarıştı

Yaklaşık 12 bin ziyaretçinin gezdiği Barbaros Oyuk Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin ilk tematik festivalinin en çok ilgi gören etkinliklerinden biri ise Fairy ana sponsorluğunda ve köy meydanında gerçekleştirilen “Yerel Lezzetler Yarışması” oldu.

Festivalin en çok ilgi gören etkinliklerinden biri Fairy ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Yerel Lezzetler Yarışması” oldu. “Köy peynirleri”, “Köy ekmekleri” ve “Zeytinyağlı Yemekler” olmak üzere 3 ayrı kategoride toplam 18 Barbaroslu kadın yarıştı. Fairy Yemek Danışmanı ve Festival Komite Üyesi Gülhan Kara tarafından organize edilen yarışmanın jüri üyeleri ise Gazeteci Nurhayat Talay, Travel and Gourmets Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kutlu Özemrak, Yemek Blog Yazarı Oya Emerk, Yemek Blog Yazarı Fatma Damyan oldu. Birbirinde lezzetli Barbaros Köyü lezzetlerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada tüm katılımcılar Fairy tarafından ödüllendirildi. Köy ekmekleri kategorisinde 1.Bircan Demir, 2. İclal Demiral, 3. Beyhan Aykut oldu. Köy peynirleri kategorisinde 1. Seçil Akay, 2. Bahar Doğru, 3. Nalan Tiryaki oldu. Zeytinyağlılarda ise 1. Kabak zıngatası ile Seyyal Okyay, Taze bakla Favası ile Ceylan Caner, 3. Zeytinyağlı Şevketi Bostan ile Nevin Balcı oldu.

Fairy'nin en çok ilgi gören ve önünde uzun kuyruklar oluşan standı ise hat sanatı ile tabak yazılan stand oldu. 3 günde belli saat aralıklarında 900 porselen tabak ziyaretçilere hediye edildi. Çarkı felek ve tabak düşürme ödüllü yarışmalarına da kadınlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.