Yabancı turist sayısı 256 bin olmamalı

Bursa'da turizm sektöründeki resmi, özel, sivil ve dernek olarak tüm paydaşların temsilcileri ile biraraya gelen Vali İzzettin Küçük Bursa'da 256 bin olan yabancı turist sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

31/12/2019 23:40
Yabancı turist sayısı 256 bin olmamalı

Bursa Valisi İzzettin Küçük,  Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezinde gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali İzzettin Küçük toplantı  kapsamında,  Bursa turizminin hedeflerini ve sorunlarını ele alacaklarını söyledi.  Küçük, "Bursa deyince akla turizm anlamında çok şey geliyor. Uludağ ile olsun yaylaları ve tarihi eserleri ile kaplıcaları ile pek çok değeri içerisinde barındırıyor. Ancak bu noktada yanlış bir algı var. Sanki sanayinin altında ezilen bir turizm şeklinde bir anlayış var.

Asla ikisi birbirini körelten değil bence destekleyen unsurlardır. Yani sanayi açısından, yaşama renk katacak pek çok unsuru olan bir şehirde yatırım yapmak yatırımcılar ve İşadamları için oldukça cazip olacaktır. Turizm adına Uludağ yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Park yerlerini arttırmak için çalışıyoruz. Piknik alanlarını da çoğaltacağız. Her zaman,  'Ne zaman Davos olacağız?'  deniyor. Soruluyor. Bununla ilgili olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Verem Hastanesi'nin büyük bir kongre Merkezi yapma hayali vardı. Şu anda inşaat halinde. Burası tamamlanınca  Uludağ'da, uluslararası nitelikte büyük toplantılara ev sahipliği yapacak Uludağ'da bir merkezimiz olmuş olacak." dedi.

Bursa'da Osmangazi Köprüsünün hizmete girmesinin ardından günübirlik turist sayısında ciddi artış yaşandığını söyleyen Vali Küçük henüz rakamsal verileri belirlemediklerini kaydetti. Küçük, "Bursa'ya yılda  yaklaşık bir milyon yerli, 256 bin yabancı turist var. Bursa yeni yapılan yol ile İstanbul için artık günübirlik bir şehir olmuştur ortada büyük bir kalabalık var ama henüz bunu sayısal veriler ile kaydetmedik. Yabancı turistler hususunda biraz daha çalışmamız gerekiyor. Bu da altyapı tesislerimizin daha uluslararası nitelikte olması ile alakalı bir durumdur. Özetle Bursa için 256 bin yabancı turist sayısının yeterli görmüyoruz." dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.