Yabancı turist nihayet elini cebine attı

Yabancı ziyaretçiler bu yılın ilk 4 ayında Türkiye'de yaklaşık 400 Milyon Liralık alışveriş yaptı. Ocak-nisan döneminde Türkiye’ye gelen turistler arasında, en çok harcamayı Suudiler yaptı. Yaptığı harcamada en fazla artış görünen ise, Ruslar oldu.

31/12/2019 23:40
Yabancı turist nihayet elini cebine attı

Yabancı ziyaretçiler bu yılın ilk 4 ayında Türkiye'de yaklaşık 400 milyon liralık alışveriş yaptı. Bunun  212.3 milyon liralık kısmı için iade başvurusu yapıldı. Güneş'te yer alan habere göre, iade başvurusu yapılan meblağ geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttı. Bu dönemde işlem sayısını 145 bin 968 olarak gerçekleşti.

EN ÇOK ARAPLAR HARCADI

Bu dönemde Türkiye'de en çok alışveriş yapan turistleri Suudi Arabistanlılar oldu. Suudiler, yaptıkları harcamaların 31.9 milyon liralık kısmı için iade başvurusu yaptı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 arttı. En çok alışveriş yapanlar sıralamasında Suudileri, 24.5 milyon lira ile Kuveyt, 21 milyon lira ile İran, 14.6 milyon lira ile de Katarlılar takip etti.

GURBETÇİDEN 10 MİLYON LİRA

En çok alışveriş yapanlar arasında, Çinliler 13.7 milyon lira ile beşinci sırada yer aldı. Bu ülkenin arkasından da yaklaşık 11.8 milyon lira ile Azerbaycan, 9.5 milyon lira ile Türkiye yani yurt dışında yerleşik olan Türkler, 8 milyon lira ile Birleşik Arap Emirlikleri, 6.5 milyon lira ile Rusya, 5.4 milyon lira ile Almanya, 3.8 milyon lira ile Mısır, 3.4 milyon lira ile Lübnan, 3.4 milyon lira ile İngiltere, 2.7 milyon lira ile Irak, 2.5 milyon lira ile de Kuzey Kıbrıs geliyor.

Ruslar bu sene bonkör davrandı

Çinlilerin Türkiye’de yaptığı alışveriş 13 milyon lira ile geçen senenin aynı dönemine göre %89 arttı. Ülke bazında en fazla artış, Rus turislerde yaşandı. Rusların yaptığı harcama tutarı bu dönemde yüzde 135 arttı. Ruslar geçen senenin ilk 4 ayında yaklaşık 2.5 milyon liralık alışveriş yaparken, bu sene bu rakam 6.5 milyon liraya çıktı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.