Vize krizi çözülüyor mu?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya almasıyla ilgili, "İki ülke arasında, temsilcilerin bir araya gelip bu konu üzerinde çalışmaları kararı alındı ve bu karar gereği önümüzdeki günlerde bir araya gelinecek, çalışılacak ve sonucuna göre de bir adım atılacaktır" dedi.

31/12/2019 23:40
Vize krizi çözülüyor mu?

Bekir Bozdağ'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Dün Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı bir telefon görüşmesi yaptılar. Ve son gelişmeleri değerlendirdiler. Ve bakanımızdan benim aldığım bilgiye göre oldukça yapıcı bir karşılıklı görüşme gerçekleşmiş oldu.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ADIM ATILACAK'

Bundan sonraki süreç, görüşmede planlandığı gibi işleyeceğini tahmin ediyorum. İki ülke arasında temsilcilerin bir araya gelip bu konuda çalışma kararı alındığı ve önümüzdeki günlerde bir araya gelinecek. Çalışılacak ve önümüzdeki günlerde adım atılacak. Bizim beklentimiz bu krizin hem Türkiye'nin hem de ABD'nin lehine olmadığı yönündedir. İki ülkeye de bu kriz zarar vermektedir. İlişkiler daha önce de pek çok sınamadan geçti. İki ülke birlikte çalışma kararı alındı. (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.