Vatel, KKTC ve Azerbaycan’a açılıyor

Paris merkezli dünyanın önde gelen otelcilik okulu Vatel International Business School, mevcut 40 okuluna KKTC ve Azerbaycan’da da okul açarak yenilerini ekleyecek. Türkiye’de Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde hizmet veren Vatel yönetimi, bu yıl 13 öğrenciyi mezun etti.

31/12/2019 23:40
Vatel, KKTC ve Azerbaycan’a açılıyor

Hilton Istanbul Bosphorus’ta gerçekleştirilen mezuniyet galasına Vatel International Direktörü  Jeremie Rossignol, Vatel Istanbul Genel Müdürü Ali Doğan Çamak’ın yanı sıra okulun tüm öğretmenleri katıldı. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Çamak, yeni mezunların artık Vatel’in bir parçası olduklarını vurgulayarak “Dünyanın neresine giderseniz orada bir Vatel’li görürsünüz. Beş kıtada 40 okullu büyük bir aileyiz. Başarılı olacağınızı, nereye giderseniz gidin Türkiye ve İstanbul’un birer tanıtım elçisi gibi hareket edeceğini biliyorum” dedi.

Çamak bayrağı teslim ediyor

Vatel International Direktörü  Jeremie Rossignol , okullarının, geçen yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Vatel International Business School “Worldwide Hospitality Awards” da Dünyanın En İyi Otel İşletmeciliği Ödülünü aldığını hatırlattıktan sonra şöyle konuştu: “İstanbul’a ilk kez geliyorum. Sizleri, yöneticilerimizi ve öğretmenlerinizi kutluyorum. Bu arada biri KKTC diğeri Azerbaycan’da olmak üzere iki okul açacağımızı da müjdelemek istiyorum. İstanbul müdürümüz Çamak KKTC’deki okulun başına geçecek. İstanbul Vatel’in genel müdürlüğünü de artık Banu Kırmaz yürütecektir.

VATEL International Business School, bu yıl 17.’si düzenlenen Worldwide Hospitality Awards’da Dünyanın En İyi Otel İşletmeciliği Ödülünü aldı. 700’den fazla otelcilik profesyonelinden oluşan jüri, dünyaca tanınan 42 aday okul arasından VATEL’i bu ödüle layık gördü.

Paris’te düzenlenen törende, ödülü Accorgroup Talent Management Director Ms. Maria Autret’in elinden alan VATEL International Business School başkanı Alain SEBBAN, özellikle VATEL’e destek veren sektör profesyonellerine, eğitimcilere ve dünyanın 4 kıtasında VATEL’i en iyi biçimde temsil eden 30.000 sektör profesyoneli mezuna teşekkür etti ve ödülü onlara ithaf etti.

VATEL, dünyanın 30 ülkesinde 35 okulla, otel yöneticiliği eğitiminde dünya lideri durumunda. 2017’de franchise yöntemiyle açılması planlanan yeni okullarla, bulundukları ülke sayısını 35’e, okul sayısını 40’a çıkarmayı planladıkları öğrenildi.

Vatel International Business School, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi ile yaptığı anlaşma gereği,  turizm ve otelcilik mesleğinin gelecekteki yöneticileri Kadir Has Üniversitesi Haliç yerleşkesindeki Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde eğitiyor. 35 yıl önce Paris’te ilk turizm okulunu açan Vatel’in Singapur’dan Arjantin’e, Amerika’dan İsviçre’ye kadar 30 ülkede toplam 40 okulu bulunuyor. İstanbul’daki okulda başarı gösteren öğrenciler eğitimlerinin 2. yılını diledikleri bir Vatel okulunda devam ettirebiliyor. Öğrenci kendi ülkesindeki Vatel eğitimin aynısını başka bir kültürel altyapı ile alıyor. Değişim programı olan Marco Polo ile İstanbul’da eğitime başlayan bir öğrenci dünyanın diğer ülkelerinde bulunan 40 farklı Vatel okulunda eğitiminin 1 yılını geçirebiliyor. 3 yıllık Bachelors Degree programında, öğrenciler her sene Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nden birer sertifika alıp, 3 yılın sonunda girilen sınavla Fransa'dan Vatel International Hotel Management diploması alarak profesyonel yaşamlarına ilk adımı atıyor.

Öğrenciler pazarlama, insan kaynakları, yöneticilik, profesyonel kültür gibi teorik derslerin yanı sıra yiyecek-içecek, resepsiyon ve mutfak gibi her otelde bulunan en genel bölümlerde pratik eğitim alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.