Uzakrota Travel Summit 2 kat büyüdü

Uzakrota Travel Summit, 17 Kasım Cuma 10:00 - 18:00 saatleri arasında, Hotel Fairmont Quasar İstanbul’da düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 700 kişinin katılımı ile gerçekleşen zirve, bu yıl 1.500’e yakın katılımcı, 70 marka ve 70 konuşmacı ile gerçekleştirildi.

31/12/2019 23:40
Uzakrota Travel Summit 2 kat büyüdü

Her yıl organize edilen Uzakrota Travel Summit bu sene geçtiğimiz yıla göre ziyaretçi sayılarını ciddi oranda arttırdı ve birbirinden değerli konuşmacılarıyla, turizm sektöründe yaşanan son gelişmeler, turizmin geleceği, turizmde teknolojinin kullanımı gibi konularda sektörün nabzını tuttu.

Türkiye’nin etkili seyahat zirvelerinden biri olan Uzakrota Travel Summit, bu yıl Ana Salon, Lüks Seyahat, Teknoloji, Küresel Vatandaşlık ve Sabre Online Forum olmak üzere 5 salon, 1 fuaye alanı ve değerli turizm meslektaşlarını bir araya getiren bir b2b ticari fuar alanı ile dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl 700 kişinin katılımı ile gerçekleşen zirve, bu yıl 1.500’e yakın katılımcı, 70 marka ve 70 değerli konuşmacı ile gerçekleştirildi.

Uzakrota Seyahat Zirvesi’nin panellerinde dikkat çeken bazı satır başları :

Globalde 9 Milyar Euro’luk yatırım planımız sonucu, Cruise sektörünün geleceğini bir üst seviyeye taşıyoruz.

Moderatörlüğünü Only Travel Marketing’in kurucusu Sarp Özkar’ın üstlendiği, “Dünya Çapındaki Cruise Yolculuğunun Durumu” konulu panelde konuşan Avrupa’nın en büyük Cruise firması olan MSC Cruises’ın Türkiye ofisi Genel Müdür Yardımcısı Burak Çalışkan “Yakın ve uzun gelecekte çok önemli gelişmeler-yeniliklerle Cruise sektöründe yine farkımızı göstereceğiz. Global pazardaki 9 Milyar Euro’luk yatırım planımızın bir sonucu olarak, 2026’ya kadar 23 gemilik bir filoya ulaşacağız.

2017 Aralık’ta hizmete girecek Seaside gemimizde de cam yürüyüş alanları sayesinde, denize daha yakın bir cruise deneyimi yaşatacağız. Gemilerimizde servis yapan robotlar, çocukların kollarına taktıkları bir bilezik ile gemide nerede olduklarını ailelerin kolaylıkla takip edecekleri bir sistem, dünyaca ünlü Cirque du Soliel şovlarının denizde sadece MSC misafirlerine özel gösterimi, Lego ve Chicco gibi dünya markaları ile gemielrimizde çocuklara sunduğumuz imkanlar, aile bireyleri içindeki her yaştan seyahat severe hitap ediyoruz.”

neredekal.com teknoloji salonunda, turizm teknolojileri ve dijitalleşme hakkında hemen herşey konuşuldu.

Salonun evsahipliğini yapan neredekal.com'un Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat "Günümüzde geçmişte olduğu gibi, ürünlerini satmak isteyenler ile, satın alma talebinde bulunanlar buluşuyorlar. Sadece geçmişe göre tüketicinin karşısına çıkma ve dikkatini çekme konusunda farklı yollar izleniyor, bu sebeple günümüz koşulları dijitalleşmeyi ön plana çıkarıyor. En önemli konu, satıcı sattığı ürünü doğru ifade edebilir, alıcı da ne istediği konusunda bilinçli ve kararlı olursa, misafirlere daha iyi hizmet verme konusunda farklı deneyimler yaşatılacaktır.

Özellikle son yıllarda bırakın masaüstünü, tüketiciler mobilde son derece aktif bir durumdalar. Bu sebeple, bugünlerde mobil sitelerine ve mobil mecralara önem vermeyen konaklama sektöründeki paydaşların, gelecekte çok zorlanacaklarını söyleyebilirim. Belki mobilden rezervasyon konusu bugün için çok yaygın olmasa da, gelecekte mobilden satın alımlar artacak. Özellikle de tüketiciler işe giderken veya evlerine dönerken dahi mobilden bir otelle ilgili tüketici yorumlarını okuyorlar, evlerine gittiklerinde ise aldıkları izlenimleri eşiyle paylaşıp, çoğunlukla masaüstü veya laptop aracılığı ile rezervasyonlarını tamamlıyorlar” dedi.

Her salonda vizyoner konuklar ve değerli paylaşımlar yapıldı

Toplam 5 salondan oluşan etkinlikte; toplam 70 konuşmacı, 1.500’e yakın katılımcıya hitaben Turizm gündemi ve geleceğine yönelik son derece faydalı paylaşımlarda bulundu. Air Canada salonunda; Seyahat Endüstrisinin durumu, 21.yüzyılda havayollarının gidişatı ve yeni satış kanalları, pazardaki zorluklara uyum sağlamak için dijitalleşme, konaklama sektöründeki dijitalleşme ve kullanıcı deneyimleri, turizmde dijital PR ile destinasyon pazarlama gibi konulara yer verildi.

Neredekal.com teknoloji salonunda ise Blockchain’in turizm şirketleri için ne ifade ettiği, seyahat pazarının geleceğini şekillendirecek teknoloji trendleri, içerik pazarlaması, turizm sektöründe dijital dönüşüm, mobil teknolojiler, yapay zeka ve chatbox gibi konular enine boyuna değerlendirildi. Emirates Airline Lüks Turizm salonunda ise, markalar ve lüks tüketiciler, lüks tüketicilerin deneyimleri, macera turizminde lüks segment, yurtdışı seyahatlerde lüks arayışı ve yeni lüks turizm konseptleri konuşuldu.

Sabre T T X salonunda ise, Online seyahat sektörüne global bakış, online seyahatin Türkiye’deki gelişimi, Sabre teknolojisi ve yararları, Türk Havayolları’nın online çalışmalara bakışı ve geleceğin seyahat teknlojileri konuşuldu. Henley&Partners global vatandaşlık salonunda ise; son yılların en popüler konuları gündeme getirildi. ABD, Estonya ve Malta’ya yatırım yapmak isteyen girişimcilere, tavsiyeler ve püf noktaları sunuldu. Bazı ülkelerde oturum alma, çalışma izinleri ve genel prosedürler konusunda aydınlatıcı detaylı bilgilere yer verildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.