Ünlü otel üç aydır maaş ödeyemiyor

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, bir süre önce rezervasyon alımlarını durduran Mardan Palace Hotel'de çalışanların üç aydır maaşlarını alamadıklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
Ünlü otel üç aydır maaş ödeyemiyor

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği lokalinde gazetecilerle bir araya gelerek, ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'MARDAN'DA ÇALIŞANLAR 3 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR'

Niyazi Nefi Kara, bir süre önce rezervasyon alımlarının durdurulduğu Antalya'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaklaşık 1.5 milyar dolara mal edilen Mardan Palace Hotel'de çalışanların 3 aydır maaş alamadıklarını açıkladı. Bu yıl 7-8 milyon turist geldiğini, ancak geçen yılki 3 milyon turistin getirdiği parayı getirdiğini belirten Kara, "Bazı otellerde aylarca çalışanlar maaşlarını alamıyor. Biri Mardan Palace. İşte o meşhur otel, sadece fotoğraf çektiriyorlar. Üç aydır işçiler maaşını alamıyor. Biliyorsunuz Varlık Fonu'na devredilen bir oteldi. Başkaları da var.

Yemeği, hizmeti kaliteli veremiyorsanız, çünkü yüzünü güldürdüğünüz bir çalışanınız yok ve turizm yapıyorsunuz. Hiç kimsenin güler yüzü olmazsa ona selam vermek bile istemez. Zorunlu olursa gelir. O zaman da gerçekten para harcayacak, eğlenecek bu ülkeyi gezip göreyim diyecek turistler gelmiyor. Rusya'dan geliyor çok az miktarlarda parayla, esnaf bundan faydalanamıyor. Turizmciler 'günü idare ediyoruz' diyor ama önümüzdeki süreç sürdürülebilir bir süreç değil. Neden bu hale geldik, AB ile ilgili ilişkilerimizden kaynaklı" dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.