Ünlü marka İstiklal'e geri döndü

İstiklal Caddesi’nde kiralar metrekaresi 150 Dolara çıkınca The House Cafe de iki şubesini kapatmıştı. Ancak, ocak ayında yeni konseptiyle caddeye geri döndü. Nişantaşı, Ortaköy, Karaköy ve Kapadokya’da dört oteli bulunan grup, Bomonti’de The House Residence’ın içinde 51 odalı beşinci otelini de bu yıl açıyor.

31/12/2019 23:40
Ünlü marka İstiklal'e geri döndü

The House Grup ortaklarından, şirketin CEO’su Tuna Aksu, geçmişte yaşanan ekonomik krizlerin yeme-içme sektörünü geriletmediğini ama artan terör olaylarının turizm sektörünü çok etkilediğni söyledi. Aksu, “2016 sektörümüzün yaşadığı en zor seneydi. 2016 yılına kadar restoran tarafında her yıl ortalama yüzde 10 büyüdük. Ancak, terör olayları ve Avrupalı turist sayısının azalmasıyla birlikte ilk kez yüzde 9 küçüldük” dedi.

Fourtuneturkey'den Ayfer Yıldız'a verdiği röportajda, 2016 yılını değerlendiren ve grubun geleceğe dair hedefleri hakkında bilgi veren Tuna Aksu, markanın çatısı altında yer alan otellerde doluluk oranları iyi olsa da, ciro tarafının tatmin edici düzeyde olmadığını belirtti. Aksu, cirosal anlamda yüzde 40-45 düşüş yaşandığını söyledi. Tabii bu durumun nedeni tüm sektörde olduğu gibi oda fiyatlarındaki düşüşler. İstanbul’da bazı beş yıldızlı otellerin fiyatları 70-80 Euro’ya kadar gerilemiş durumda. Ancak Tuna Aksu, The House Hotel Nişantaşı ve Bosphorus’ta oda fiyatlarında üç haneli rakamları koruduklarını ifade etti.

"Bundan üç yıl öncesine kadar İstanbul, dünyanın en gözde beş destinasyondan biriydi. Tabii bu durum oda fiyatlarına da yansıyordu. O dönemde zor yer bulunan The House Hotel’in en üst kattaki oda fiyatı 700-800 Euro’ydu" diyen Tuna Aksu, o dönemde Zurich’te bir konferansta, “Parlayan şehir İstanbul. Bunun sebepleri ne?” diye konuşulduğunu hatırlattı. "Oradan buraya kısa zamanda gelmemize üzülüyoruz” diyen ünlü işletmeci, önümüzdeki döneme ilişkin oldukça umutlu.

The House Grup’un hem otel, hem de restoran yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Tuna Aksu, "2016 haziran ayında The House Grup, birçok mağaza gibi İstiklal Caddesi ve Tünel’deki şubelerini kapatmıştı. Bu şubelerin kapanma gerekçeleri de metrekaresi 150 Dolara yükselen kiralardı. Ancak, Grand Pera Grubu’nun ısrarıyla kasımda tekrar İstiklal Caddesi’ne dönülme kararı aldık. İstiklal Caddesi bir tane. Burada bulunmak sektörümüz için önemli” dedi.  Grup olarak yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Aksu, The House Cafe'nin Bakü şubesinin ardından yurtdışındaki ikinci şubesini Doha’da açacağını açıkladı.

Türkiye’de sekiz şubesi bulunan grup, böylece toplam 10 şubeye ulaşacak. Kuveytli bir grupla da görüşmeler yapılıyor. Dubai’den de teklifler geliyor. Nişantaşı, Ortaköy, Karaköy ve Kapadokya’da dört oteli bulunan grup, Bomonti’de The House Residence’ın içinde 51 odalı beşinci otelini bu yıl açıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.