Ünlü gruptan dev yatırım

Para Dergisi bu haftaki sayısında, Limak Şirketler Grubu hakkında önemli bir kulis haberini sayfalarına taşıdı. Derginin haberine göre Limak, KKTC’de Limak Babylon Hotel & Resort Hotel'i açmaya hazırlanıyor.

31/12/2019 23:40
Ünlü gruptan dev yatırım

Temelleri 1976 yılında Limak İnşaat ile atılan Limak Şirketler Grubu, inşaat, turizm, çimento, altyapı, enerji, taahhüt, havacılık ve gıda sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. İşadamı Nihat Özdemir‘e ait olan Limak Holding, Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri. Birçok büyük projeye imza atan firmayı kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor. 

Holding turizm alanında da iddialı. Yedi oteli ve 5 binin üzerindeki yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden birine sahip olan Limak Turizm, her geçen gün büyüyor. Limak Turizm Grubu, Antalya’da Limra, Arcadia, Lara ve Atlantis otelleri ile Ankara’da Ambassadore, İstanbul’da Eurasia ve Yalova Termal otellerinin işletmesini sürdürüyor.

Firmanın turizmdeki son yatırımı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devam ediyor. Limak Babylon Hotel & Resort, KKTC’de Bafra iskele mevkiinde, şehir merkezine 20 kilometre, Ercan Havalimanı’na 72 kilometre, Magosa’ya 45 kilometre uzaklıkta. Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek tasarlanan 518 yatak kapasiteli otel, KKTC‘nin en yeni oteli olacak. Tesiste açılış İçin geri sayım başlamış. Yeni yıldan önce açılış ger­çekleşecekmiş. Şimdiden yeni yıl için rezervasyonlar alınmaya başlanmış. Hatta görkemli bir yılbaşı programı hazırlanıyormuş.

Şirketin, İskenderun‘da yeni bir yatırım hazırlığı varmış. İskenderun’da Limak’ın LimakPort ismiyle büyük bir limanı bulunuyor. Yatırım limana yakın bölgede yapılacakmış. Burada Türkiye’nin en büyük likit gaz depolama tesislerinden biri kurulacakmış.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.