Ünlü gece klübü Reina'ya silahlı saldırı: 39 ölü

İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina bu gece 01.15 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Kalaşnikofla kapıdaki polisleri tarayarak içeri girip çevreye ateş açtı.

31/12/2019 23:40
Ünlü gece klübü Reina'ya silahlı saldırı: 39 ölü

GÜNCELLEME:

İstanbul'da yılbaşı geçesi alçak saldırı! Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da gece 01.15'te silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu otomatik silahla ateş açan terörist 1 polis ve 1 vatandaşı şehit edip içeri girdi. Terörist içeridekilerin üzerine kurşun yağdırdı. Katliamda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralı. Saldırı kurbanlarından kimliği belirlenen 21 kişiden 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türk vatandaşı. Reina'daki saldırı sonrası izdihamdan faydalanıp kaçan terörist aranıyor. Reina'daki saldırıda ilk şüpheli terör örgütü DEAŞ...

*********

Saldırıda ilk belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybetti, 40 yaralı var. Görgü tanıkları teröristlerin Arapça bağırdıklarını iddia ettiler. Bir görgü tanığı Noel baba kıyafetli 3 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiğini iddia etti. Çok sayıda kişinin yaralandığı söyleniyor. Saldırganların 'Noel Baba' kıyafetiyle içeri girdiği iddia ediliyor.

Saldırının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, saldırıda yaralananları hastanelere taşıyor. Gece kulübü çevresinde önlem alan polisin olaya ilişkin çalışması devam ediyor.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin olayın yaşandığı bölgeye geldi. Vali Şahin yaptığı açıklamda 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, saldırının bir terör saldırısı olduğunu söyledi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ ARAMA YAPIYOR

Gece kulübü boşaltıktan sonra özel harekat polisleri içeride arama yapıyor. Teröristlerin bulunduğuna dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

REİNA'NIN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla, “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”

POLİS DENİZDEN DE GECE KULÜBÜNÜN ETRAFINI SARDI

Beşiktaş Ortaköy'de bir gece kulübüne yapılan silahlı saldırı sonrası polis gece kulübünü hem karadan hem de denizden sardı. Öte yandan gece kulübünde bulunanların bazılarının denize atladığı ve deniz polisinin vatandaşları kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.

Ortaköy'de bulunan gece kulübüne silahlı saldırı sonrası polis gece kulübüne saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Polis karadan gece kulübünün etrafını sararken, deniz polisi de denizden olaya müdahale etti. Öte yandan gece kulübünden bulunan bazı vatandaşların saldırıdan kurtulmak için denize atladığı deniz polisinin de şahısları kurtarma çalışması yaptığı öğrenildi.

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla,  “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.” (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.