Ulusoy: Otelciler Booking kararından memnun

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Gördük ki işleri azalmamış, Hatta yüzde 15-25 oranında artmış. İlk gün bana çok ağır ithamlarda bulunan otel sahiplerinden arayıp özür dileyen oldu. İç turizm çok iyi durumda, dışarıda da durumlar iyileşiyor” dedi.

31/12/2019 23:40
Ulusoy: Otelciler Booking kararından memnun

Turizm sektörü 1 haftadır Türkiye’de erişime kapanan online rezervasyon sitesi booking.com’u konuşuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından ‘haksız rekabet’ nedeniyle açılan dava sonucu siteye Türkiye içinden erişilemiyor. TÜRSAB üyeleri dün gerçekleştirdikleri toplantıda, ‘bilgi kirliliği’ oluştuğunu belirterek, amaçlarının ‘eşit rekabet koşulları’ içinde çalışmak olduğuna vurgu yaptı. Duygu Erdoğan imzalı habere göre, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörünün 9 bin acenteyle çalıştığını hatırlatarak, “Hiçbir zaman vatandaşlarımızı karşımıza alacak, onların aleyhine olacak bir iş içinde bulunmadık, bulunmayız” dedi.

Ulusoy, TÜRSAB’ın ‘yasakçı’ bir zihniyette olamayacağına dikkat çekerek, “Biz çalışıyoruz, vergimizi ödüyoruz, turizmi kalkındırmak için uğraşıyoruz. Tüm çalışmalarımızı teknolojiyi nasıl kullanır, nasıl iyileştiririz diye yapıyoruz. Bu ifadeleri kullananlar, amacımızdan saptırıyor” diye konuştu.

‘İşler azalmadı, arttı’

Başkan Ulusoy, ‘alışkanlıklar’ nedeniyle şu anda yaşanan anlaşmazlıklar bulunduğunu, başta vatandaş ve küçük oteller olmak üzere herkesin turizm acentelerinin portalları üzerinden işlerini kolaylıkla sağlayabileceğini söyledi. Belirli bölgelerde booking.com kapanmadan önce ve sonraki durumları kontrol ettirdiğini anlatan Ulusoy, “Gördük ki işleri azalmamış, artmış, yüzde 15-25 oranında. İlk gün bana çok ağır ithamlarda bulunan otel sahiplerinden arayıp özür dileyen oldu. İç turizm çok iyi durumda, dışarıda da durumlar iyileşiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.