Ülkemiz turizmde çok daha iyisini hak ediyor

Alanya-Türkler’de hizmet veren Sirius Deluxe Genel Müdürü İsmet Ergüleç yaptığı açıklamada, Ülkemizin büyük ve gerçek bir turizm ülkesi olduğunu ifade ederek, mevcut durumdan çok çok daha iyilerini hak ettiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Ülkemiz turizmde çok daha iyisini hak ediyor

Halil ÖNCÜ-ALANYA

 Turizm Yazarı Halil Öncü’ye turizmdeki gelişmeleri değerlendiren Ergüleç, turizmin geleceğine inandığını belirterek, “ Yakın gelecekte ülkemiz turizminin hak ettiği en iyi yere geleceğine inanıyorum. Bu ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine en büyük faydayı sağlayacak olan sektör turizm sektörüdür. Bakın güneşimiz hazır, denizimiz hazır, tarihimiz ve doğamız hazır. Müthiş bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Alanya turizmi hakkında bilgiler verdi

Alanya turizmi hakkında bilgiler de veren Ergüleç, “ Alanya nüfusu 300.000’i bulan ve 22 ilden daha büyük bir ilçe. Alanya’da turistik işletme belgeli yaklaşık 300 tesis var ve 125.000 civarı turistik 40.000 civarı belediye belgeli toplamda 165.000 yatak arzı var. Bu tesislerin 70 tanesi 5 yıldızlı otel. Ayrıca Alanya’da mülk edinerek yaşayan 80 farklı ülkeden 40.000 üzerinde yabancı var. 5000-6000 civarı kışını da Alanya’da geçiriyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları, darbe girişimi, siyasi gerginlikler Avrupa ülkelerinin talebini ciddi etkilemiş durumda!

Sirius Deluxe Genel Müdürü İsmet Ergüleç sezonu da değerlendirirken “ Aslında bölgemizde turizm Antalya’nın turizm yapısına paralel giden bir şekilde devam ediyor. Pazar Pazar ele alacak olursak. Önce olumlu gelişmelerden bahsedeyim. Rusya da ciddi artış var. Malum 2016 dan bu yana tek sevindirici gelişme Rusya.  Her ne kadar referandum öncesi başlayan yavaşlama henüz tam etkisini yitirmese de bu pazarda yüzümüz gülecek gibi ama bir yandan da Rusya’nın charter tehdidi bir köşede duruyor gibi.  Ukrayna 2016’da en çok gelişme gösteren pazarımız oldu ve ciddi artış yakalamıştık.  2017 için de sinyaller olumlu ancak Ukrayna’nın ekonomik yapısı ve fiyat politikamız bu pazardaki pax sayısını belirleyecek. Aslında Avrupa’nın tamamı ile ilgili benzer durum söz konusu hepsinde ciddi oranda düşüş var ve özellikle bizim için çok önemli olan Almanya, tesis doluluklarımız ve 2017 istatistiklerimizi derinden etkileyecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları, darbe girişimi, siyasi gerginlikler Avrupa ülkelerinin talebini ciddi etkilemiş durumda.  AKTOB raporuna göre ocak – mart dönemi düşüşü Rus sayılarındaki ciddi artışa rağmen bile % 30 eksilerde. İç Pazar gelişerek devam edecektir, özellikle mayıs ayının 15’inden sonra satışlar büyük oranda hareketlenecektir. Önemli ve büyüyecek pazarlarımızdan biri iç pazardır” diye konuştu.

Düşük doluluklar, artmayan fiyatlar ve Artan maliyetler!

Alanya’daki otellerin hemen hemen hepsinin açıldığını söyleyen Ergüleç, şu anda düşük doluluklar ve artmayan fiyatlar ve Artan maliyetler ile bir arada olduklarını söyledi. Ergüleç“ Otelleri ilgilendiren ürünlerde ortalama % 12 üzerinde bir enflasyon son iki yıldır gerçekleşiyor.  Ayrıca çalışan ücretlerine de yıllık düzenli olarak zam söz konusu fakat otelciler bırakın enflasyon oranında zam yapmayı satış fiyatlarında çok büyük indirimlere gitmek zorunda kaldılar. Şöyleki 2016 yılında gerçekleşen satış fiyatlarındaki düşüş %30’un üzerindeydi ve zaten bu sizin karınız hatta kar oranınızın daha üstünde bir orandı.  Bu sene de fiyatlar belki bir kademe daha iyi olacak ama asla yapılan büyük yatırımların karşılığı değil. Devlet bir takım destek ve teşvik paketleri açıkladı, borç öteleme, kredi kullanım ve yapılandırma kolaylıkları, yakıt desteği, istihdam paketleri gibi. Bunlar bir nebze de olsa faydalı oluyor ancak sürdürülebilirliği ne bunu da sorgulamak lazım. Ülkemiz büyük ve gerçek bir turizm ülkesidir ve mevcut durumdan çok çok daha iyilerini hak ediyor. Yakın gelecekte ülkemiz turizminin hak ettiği en iyi yere geleceğine inanıyorum. Bu ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine en büyük faydayı sağlayacak olan sektör turizm sektörüdür. Bakın güneşimiz hazır, denizimiz hazır, tarihimiz ve doğamız hazır. Müthiş bir ülkede yaşıyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.