Ülke imajına 'Artistik' katkı

Dünyaya daha Türk filmi satmak için bir dizi projeyi ve teşviki hayata geçirmeye hazırlanan hükümet, diziler üzerinden ülke imajına ve dolaylı yoldan turizme katkı sağlamayı planlıyor.

31/12/2019 23:40
Ülke imajına 'Artistik' katkı

Hizmet ihracatını artırmak için, 2023 hizmet ihracatı stratejisini hazırlayan Hükümet, yazılım ve müteahhitlik gibi sektörlerin yanında film ve dizi ihracatına da ayrı bir önem veriyor. Türkiye Gazetesi'nden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre Hükümet 2023 hizmet ihracatı stratejisi kapsamında bir dizi teşvik ve proje hazırlığı içinde.

Yüksek teknolojik altyapıya sahip film platosu ve stüdyosu kurulmasının teşvik edilmesinin yanında bu alanda yapılacak girişimleri desteklemek üzere bir kültür ajansı kurulacak. Çalışmaların paralelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda etkin bir tanıtım planı hazırlanacak. Ayrıca deniz taşımacılığı limanlarının standardizasyonu düzenlenecek, gümrüklü havaalanı sayısı artırılacak, e-vize işlemleri kolaylaşacak.

Sağlık turizmi de hükümetin gündeminde önemli bir yer işgal ediyor. Strateji kapsamında sağlık hizmeti verecek termal turizm işletme sayısı artırılacak, hastaların takibi yapılarak memnuniyetleri ölçülecek, sağlık vizesi kolaylaştırılacak. Türkiye Sağlık Tanıtım Grubu kurulacak.

Seyahat Acenteleri Kanunu güncellenecek

Turizm teşvikinde potansiyel, tesis ihtiyacı gibi durum tespiti yapılacak, Seyahat Acenteleri Kanunu güncellenecek, tesislerde geliştirmeye gidilecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.