Uçakta tiyatro dönemi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen oyunlar artık, Türk Hava Yolları (THY) yolcuları tarafından uçaklarda izlenecek.

31/12/2019 23:40
Uçakta tiyatro dönemi başlıyor

Türk tiyatrosunu dünyaya tanıtmak amacıyla, ilk etapta biri çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun 60 gün içinde, THY’ye teslim edecek. THY ile İBB arasında imzalanacak protokol, önceki İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı. İBB Şehir Tiyatroları, söz konusu protokol kapsamında, lisans hakkına sahip olduğu içeriklerini, 5 yıl boyunca THY filosunda yer alan müstakil IFE sistemine sahip olan tüm uçaklarda, Türkçe seslendirme ve İngilizce altyazılı gösterimine izin verecek.

THY, İBB ile yapılan bu işbirliğini kurum içi ve dışı yazılı, görsel, sosyal medya gibi tüm yayın mecralarında tanıtabilmek adına, İBB’nin de mutabakatı ile tiyatro oyuncularına da kullanarak, yılda en az 3 defa olmak üzere, tanıtım-reklam, viral film gibi faaliyetlerde bulunabilecek. İBB, THY’ye vereceği söz konusu tiyatro oyunlarını, uçak içi monitörlerden izleneceği için en az 6-7 kamera ile çekecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.