TYD başkanını seçiyor

Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) 14. Olağan Genel Kurulu bugün Hilton İstanbul Bomonti İstanbul Otel’de gerçekleştirilecek. Başkanlığını Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un yaptığı TYD’de yarın yapılacak seçimlerde yeni başkan da belli olacak.

31/12/2019 23:40
TYD başkanını seçiyor

Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin’in tek aday olarak girmesi beklenen Turizm Yatırımcıları Derneği seçimlerinde hafta başında sürpriz bir gelişme yaşandı. Kaya Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya da başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin’in tek aday olarak girmesi beklenen seçimlerde hafta başında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Kaya Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya da TYD başkanlığına aday olduğunu açıkladı. TYD için başkan adaylığını ilk açıklayan isim, Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin Hürriyet’e yaptığı açıklamada 1986 yılından bu yana turizm sektöründe olduğunu söyledi. Narin, grupları bünyesinde 3 büyük tesis, 2 butik otel, bir de marina olduğunu kaydetti.

ORTAK SEVDA PEŞİNDE

Narin, adaylığı ile ilgili şunları söyledi: “50 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirketiz. 1989 yılından bu yana da TYD’ye üyeyiz. TYD büyük turizm yatırımcılarının olduğu bir kurum. Oteller, eğlence merkezleri, havalimanı işletmeleri ve havayolu firmaları üyelerimiz arasında. Ben de eski başkan Barlas Güntay döneminden bu yana TYD’nin içinde çeşitli görevler aldım.

Son 8 yıldır şirketimizin işlerinin yoğunluğundan dolayı geri çekilmiştim. Ancak şimdi başkanlığa adaylığımı açıkladım. Turizm sektörü kötü bir dönemden geçiyor. Bu kötü durumdan çıkmak, Türkiye’yi turizmde daha ileriye götürmek için aday olduk. Biz yatırımcıların ortak sevdası Türkiye’dir. Ortak sevdamızın peşinde koşacağız.”

MİLLİ BİR GÖREV

Adaylardan Burak Kaya ise, TYD’nin yeni döneminde başkan olarak görev yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Burak Kaya, “Turizm sektörü zor ve sancılı günlerden geçiyor. Sektörde öncü bir vizyon ve misyona sahip TYD’nin gücüne, Türkiye turizminin ve ülke ekonomisinin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Böylesi bir dönemde TYD gibi bir derneğin başkanı olarak görev yapmanın her zamankinden daha çok sorumluluk taşıdığına inanıyorum. Yeni başkan, ben ya da her kim olursa olsun, görevini ‘milli bir görev’ olarak benimseyip turizm sektörünü iç ve dış pazarlarda hak ettiği yerlere taşımak için tüm olanakları seferber etmek için daha çok çalışıp, sorunlara daha çok çareler üretmek zorunda” ifadelerini kullandı.

Turizm sektöründe 13 otel ve 15 bin yatak kapasitesi ile hizmet verdiklerinin altını çizen Burak Kaya, “Son 18 yıldır gerek yatırım gerekse de işletme alanında bir çok deneyim kazandım. Grubumuzun, Antalya, İzmir, İstanbul, Bolu, Kartalkaya, Uludağ, Kıbrıs ve İran’da otel yatırımları var. 4 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Son 10 yıldır yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğüm Kaya Holding, uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.