TÜRSAB'tan Davraz çıkarması

Isparta Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB işbirliğinde seyahat acentalarına bilgilendirme ve değerlendirme amaçlı hazırlanan programla tanıtım yapıldı.

31/12/2019 23:40
TÜRSAB'tan Davraz çıkarması

Ankara başta olmak üzere Orta Anadolu’ya yönelik çalışan 40 acenta temsilcisi, Isparta’da  ‘Kiraz Çiçeği ve Kiraz Hasatı Turizmi’, ‘Gül Turizmi’, ‘Lavanta Turizmi’, ‘Sagalassos Antik Kenti’, ‘Milli Parklar ve Doğa Turizmi’ ile ‘Lisinia Doğa Örneğinde Doğa ve Ekoloji Turizmi’ ve son olarak Davraz kış turizmini ele aldılar.

Isparta Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB işbirliğinde seyahat acentalarına bilgilendirme ve değerlendirme amaçlı hazırlanan programla tanıtım yapıldı.

Ankara başta olmak üzere Orta Anadolu’ya yönelik çalışan 40 acenta temsilcisi, Isparta’ya geldi. Isparta ve Burdur’dan turizm sektörünün temsilcileri ile atölye çalışması niteliğindeki toplantıda bilgilendirilen ve görüş alışverişinde bulunan TÜRSAB heyeti, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile de yemekte biraraya geldi.

 Kış sporları merkezi Davraz, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, Eğirdir Gölü ve çevresi ile Yalvaç’ı da geçen konuk acentalar, 2 günlük program sonrası Gül, Lavanta, Doğa ve Kış turizmini içeren yeni tur programları hazırlayacaklarını ifade ederek Ankara’ya döndü.

Isparta ve bölgenin tanıtılması ile turizm potansiyelinin harekete geçirilip tur programlarında yer alması hedefiyle başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Isparta Valiliği öncülüğünde BAKA, TÜRSAB ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğindeki çalışmalar kapsamında yaklaşık 1.5 ay önce gerçekleştirilen ‘Davraz Turizm Çalıştayı’nın ardından TÜRSAB’ın Orta Anadolu’ya yönelik çalışan seyahat acentaları Isparta’ya getirildi.

Ankara ve çevre illerdeki hedef kitleye yönelik tur programları hazırlayan 40 seyahat acenta yetkilisi otobüsle Isparta’ya geldi. 2 günlük Isparta ve bölgenin sahip olduğu alternatif turizm zenginliği ve potansiyelinin tanıtımı amacıyla hazırlanan program, kış sporları merkezi Davraz inceleme gezisiyle başladı. Acentalar, Davraz’daki tesisleri gezip telesiyej ile kayak rotalarını gözlemleyerek zirveye çıktı. TÜRSAB heyeti, Isparta ve Burdur’un turizm sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurum yetkilileri ile “Isparta Turizm Toplantısında buluştu.

Değerlendirme ve atölye çalışması niteliğindeki toplantıda; konuk heyet üyeleri ile Isparta Kültür Turizm Müdürlüğü, Keçiborlu Kaymakamlığı, Güneykent ve Uluborlu belediye başkanları, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, Isparta Turizm Tanıtım Derneği, Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi, Ağlasun-Yeşilbaşköy ile Isparta, Davraz ve Eğirdir’deki otellerin temsilcileri toplantı gerçekleştirdi.

BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ‘Kiraz Çiçeği ve Kiraz Hasatı Turizmi’, ‘Gül Turizmi’, ‘Lavanta Turizmi’, ‘Sagalassos Antik Kenti’, ‘Milli Parklar ve Doğa Turizmi’ ile ‘Lisinia Doğa Örneğinde Doğa ve Ekoloji Turizmi’ ve son olarak Davraz kış turizmi konu başlıklarında bilgilendirme sunumları yapıldı.

TÜRSAB üyesi acentaların sektör tecrübelerini paylaştığı toplantıda; yapılacak tur programlarında gerekenler ve atılacak adımların neler olabileceği, mevcut durum, potansiyel, altyapı ihtiyaçları ile tanıtım, alanında uzman rehber eksikliği gibi sorunlar ve çözüm önerilerinde karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

TÜRSAB heyeti, akşam yemeğinde de Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile tanışıp sohbet etme imkanı buldu. Hafta sonu tatili için önemli bir alternatif turizm zenginliği potansiyeli bulunan Isparta ve bölgesi hakkında üst düzeyde bilgilendirilen TÜRSAB heyeti, Vali Günaydın’a teşekkür edip plaket takdim ederek birlikte fotoğraf çekildi.

TÜRSAB heyeti, Isparta’nın tarihi ve doğal güzelliklerinden kış sporları merkezi Davraz’ı, karlarla çevrili Eğirdir Gölü’nü, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi ile Yalvaç’ı gezdi. Konuk acentalar, 2 günlük program sonrası Gül, Lavanta, Doğa ve Kış turizmini içeren yeni tur programları hazırlayacaklarını ifade ederek Ankara’ya döndü.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.