TÜRSAB Anı Tur’u neden koruyor?

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Dinler Hotels - Ürgüp ismini usulsüzce kullanarak müşterilerini yanıltan Anı Tur’un hala bir yaptırımla muhatap olmamasına tepki gösterdi.

31/12/2019 23:40
TÜRSAB Anı Tur’u neden koruyor?

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a 4 Mayıs 2017 tarihinde dilekçe yazarak konuyu ilettiğini, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ile de sayısız telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Dinler, buna rağmen TÜRSAB’ın olaya duyarsız kaldığını ve "Sümenaltı" yapmaya çalıştığını belirtti.  Dinler, bu tarz olayların sektörün TÜRSAB'a olan güvenini ciddi şekilde sarstığını vurguladı.

YAPANIN YANINA KAR KALIYOR

TÜRSAB'ı göreve davet eden çağrısını yineleyen Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, konunun ısrarla takipçisi olacağını ve TÜRSAB'tan konu hakkında yazılı cevap gelmediği sürece de hakkını aramaya devam edeceğini ifade etti.  “Bir kereden bir şey olmaz - Amma da taktın ha - Gelin Veli Çilsal ile bir yemek yiyin bu işi düzeltin” tarzı yaklaşımların, usulsüzlük yapanlara cesaret verdiğini dile getiren Dinler, “Yapanın yanına kar kalıyor. Onlar da zaten bundan cesaret alıyor. Birilerinin çıkıp etik kurallarını onlara hatırlatması gerekiyor. TÜRSAB da konuya duyarsız kalarak ve yaptırım uygulamayarak Anı Tur gibi firmalara doğrudan cesaret vermiş oluyor” dedi.

ANI TUR'DAN ŞİKAYET ÇOK

Anı Tur’la Dinler Hotels arasında yaşanan olayın, Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal'ın deyimiyle bir "ilk olmadığını", Anı Tur’un müşteriye haber vermeden otel ve bölge değiştirmeyi alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Dinler, sikayetvar.com’da Anı Tur hakkında aynı konudan şikayet eden pek çok yorum bulunduğunu söyledi.

Anı Tur’un, misafirlerine "Ürgüp" adını kullanarak sattığı fakat son dakika hamlesi ile "Kayseri ve Niğde'ye" çevirdiği rezervasyon usulsüzlüğünün Kapadokya Bölgesi’nde ve turizm camiası içerisinde duyulduğunu ve bilindiğini belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın da olaya tepkili olduğunu ve basın açıklamaları ile bu konuya tepki gösterdiklerini belirterek, kendilerine bir kez daha teşekkür etti.

Yakup Dinler sözlerine, "TÜRSAB, neden Anı Tur'u koruyorsun? Dilekçeme, söz verdiğiniz halde neden 4 aydır cevap vermiyor sunuz?" diyerek son verdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.