TUROYD otelcileri Anadolu'da buluşturacak

Türkiye genelinde otel yöneticilerinin ilk kez bir araya gelerek oluşturduğu, Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) tarafından organize edilen, TUROYD Güneydoğu Anadolu Bölgesel yürütme kurulu toplantıları Siirt, Batman ve Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

31/12/2019 23:40
TUROYD otelcileri Anadolu'da buluşturacak

İlk toplantısını 5 Temmuz’da Diyarbakır’da Radisson Blu ‘da gerçekleştiren TUROYD Yönetim Kurulu Üyeleri;  Başkan  Ali Can Aksu, TUROYD Yön. Krl. Bşk. Yrd .Murat Toktaş, Güneydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Bşk Kadir Varçın ile bölgesel dinamikleri, otelciliğin ve turizmin gündemini değerlendirdi.

Siirt ve Batman ziyaretlerinde TUROYD toplantılarına katılan  Siirt İl  Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’da Anadolu’da turizmcilerin birlikteliği ve oluşturulan barış köprüsü için desteklerini sundular.

Siirt'te başlayıp, Batman ve ardından Diyarbakır'da biten  yolculuk sırasında,Şiirt Vali Yrd. Yunus Koç,basın mensupları ve pek çok turizmcinin desteğini alan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu ile bir araya geldi.

Anadolu’da turizmcileri biraraya getiren bu toplantılar sırasında konuşan TUROYD Başkanı Ali Can Aksu yaptığı açıklamada; "Işığın geldiği yönü iyi gözlerseniz karanlıklarınız aydınlığa dönüşür Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştirdiğimiz TUROYD Turizm Otel Yöneticileri Derneği toplantılarımızda  otelci dostlarımız,daire müdürlerimiz, iş insanlarımız ile  oluşan sinerji düşüncelerimize aydınlık saçmıştır. Hepimizin ortak paydası  turizm ve istikrar. Mezopotamya’nın ve bu değerli tarihi coğrafyanın bir şenlik alanine dönüşmesini, turizm ile barış köprülerinin kurulmasını istiyoruz.  Batıdaki tüm dostlara,t urizmciler olarak, Diyarbakır'dan ,Mardin'den, Batman'dan,Cizre’den,Nusaybin’den, Hakkari’den,Van’dan,Urfa'dan sevgi yolluyoruz. Bu topraklardan korkmayın ! artık güvendeyiz.Bu topraklarda huzur var, samimiyet var, sevgi var. Sizleri burada sevgiyle misafir etmek istiyoruz. Gelin kaynaşalım var olalım bir olalım diri olalım aydınlığa yol alalım” dedi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin turizm açısından zenginliklerine ve turizmcilerin sorunlarına değinilen toplantıda, kamu kurumları ile birlikte çözüm önerileri üzerine de istişareler yapıldı.

Mardin, Silopi, Cizre, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Urfa dan yoğun katılımın sağlandığı toplantılarda, illerin turizmcileri  bölgesel sorunları masaya yatırdılar.Bölge turizminin kalkınmasına yönelik destek taleplerinde bulundular ve yeni dönem kalkınmaya yönelik projeler geliştirildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.