Türkiye’yi Antalya'da yaşayan '100 bin yabancıya' sorun

Almanya temaslarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Frankfurt’tan Hamburg’a geçti. Turizm yazarları ve gazetecilerle bir araya gelen Türel, Türkiye aleyhindeki kasıtlı iddialara inanmamalarını, Türkiye’yi Antalya’da yaşayan 100 bin yabancıya sormalarını önerdi.

31/12/2019 23:40
Türkiye’yi Antalya'da yaşayan '100 bin yabancıya' sorun

Hamburg'ta Başkan Menderes Türel’e, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, IC–Fraport Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Profesyonel Otelciler Derneği Başkanı, Rixos Downtown Genel Müdürü Hakan Duran, Barut Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Serra Palace Hotel sahibi Sururi Çorabatır ile Büyükşehir Belediyesi tanıtım şirketi ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu eşlik etti. Antalya heyeti Hamburg’ta turizm yazarları ve gazetecileriyle bir araya geldi.

ANTALYA AÇIK ARA ÖNDE

Başkan Türel ve heyettekiler Antalya turizmindeki yenilikler hakkında bilgi verip, Türkiye aleyhindeki kasıtlı iddialara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Kemal Doğan imzalı habere göre, Antalya’da 100 bin yabancının yaşadığını hatırlatan Türel, kentle ilgili olarak şunları anlattı:

“Memnuniyet anketlerinde Antalya yüzde 85’i aşan bir oranla ‘müşteri memnuniyeti’ skalasında dünyada destinasyonlar arasında açık ara öne çıkıyor. Fiyat-kalite uyum dengesi plaj, spor, doğa, kültür ve tarih turizmi imkanlarıyla Antalya rekabet edilemez bir konumda. İnanın yabancı basındaki yanlış anlaşılmalardan, dezenformasyondan, aramızda yaşayan 100 bin yabancı uyruklu Antalyalı en az bizim kadar rahatsız.

Sizler turizme yön veren branş dergilerine yazıyorsunuz. Bir meslektaşınız olarak size Antalya’da yaşayan Almanlarla röportajlar yapmanızı, Antalya’yı onlara sormanızı tavsiye ediyorum. Eminim Türkiye üzerine ne kadar yapay gündem yaratıldığını ve dezenformasyon yapıldığını göreceksiniz. Antalya dünyanın en güvenli kentleri arasında.” 2017 sezonu için Antalya’ya üç milyon Alman turist beklediklerini söyleyen Menderes Türel, Rus turist sayısında ise bu rakamın üstüne çıkılmasını umduğunu ifade etti. 

YENİ PROJELER HAZIRLANDI

Kente daha çok turist çekmek için hazırladıkları yeniliklerden biri de ‘evlilik paketi’ olduğunu belirten Başkan Türel, “Antalya’nın turizmini daha da geliştirmek için çok yeni projelerimiz var. Bunlardan biri ‘evlilik paketi’ diye tanımladığımız paket tatil. Muazzam düğün, balayı imkanları sunan Antalya’ya hayatlarını birleştirmek ve düğünlerini yapmak için gelen çiftlerin evlilik paketine bonus olarak nikahlarını bizzat ben kıyacağım” dedi. Davette bulunan bekar bir gazetecinin, “Bunu tekrar eder misiniz, kayıt edeceğim” talebi üzerine Türel, verdiği sözü tekrarladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.