Türkiye tanıtımda 'influencer' atağına geçti

Fotoğraf, video ve yazılarıyla tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren içerik yaratıcıları, bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri İstanbul ve Antalya'da gerçekleşecek Inflow Travel Summit 2017'de bir araya gelecek.

31/12/2019 23:40
Türkiye tanıtımda 'influencer' atağına geçti

Yeni trend 'influencer marketing' seyahat alışkanlıklarını da etkiledi. Dijital çağın tüketicileri, bir ürün ya da hizmeti satın almadan önce bloglar da dahil olmak üzere bir dizi sosyal medya kanalından diğer kullanıcıların deneyim ve düşüncelerine göz atınca Türkiye de tanıtım için 'influencer' atağına geçti. Sosyal medya platformları üzerinden tüm dünyada 66 milyon takipçiyle erişim sağlayan 150 yabancı influencer Türkiye'ye davet edildi.

Fotoğraf, video ve yazılarıyla tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren içerik yaratıcıları, bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri İstanbul ve Antalya'da gerçekleşecek INFLOW Travel Summit 2017'de bir araya gelecek. Selenay Yağcı imzalı habere göre, önce 18-19 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinlikte, sektör profesyonellerinin ve önemli markaların katılımıyla, dijital pazarlama dünyası seyahat özelinde ele alınacak. Etkinliğe 30 farklı ülkeden, seyahat dünyasına yön veren 150 içerik üreticisi, seyahat blogger’ı fotoğrafçı ve sosyal medya fenomeninin yanı sıra Türkiye’den de 100 öncü isim katılıyor.

Konuşmacılar ilk gün sunum, panel ve yaratıcı çalışmalarla yeni seyahat trendlerini paylaşacak. İkinci gün gerçekleşecek B2I (Business-to-Influencer) toplantılarında ise katılımcılar, dijital platformun öncüleri, sektör profesyonelleri ve marka temsilcileriyle bir araya gelecek. Dünyadan ve Türkiye’den fotoğraf, video ve yazılarıyla seyahat trendlerini belirleyen isimler etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak. Dave - Deb Bouskill, Christina Tan, Sean Patrick Byrne, Laurence- Jessica Norah, Alex Tienda, Duygu Şar - Bilgehan Çelik, İdil Tatari, Sezgin Yılmaz ve Facebook Satış Direktörü Erdem Çelik etkinlikte yer alacak isimlerden.

'Bireysel planlanmış seyahat tercih ediliyor'

Son birkaç yıldır seyahat alışkanlıklarında önemli değişiklikler olduğunu kaydeden INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gelen, artık herkesin farklı deneyimler yaşamak istediğini, bireysel planlanmış seyahatleri tercih ettiğini ve tüm tecrübeleri anında çok geniş bir kitleyle paylaştıklarını söyledi. Etkinliklerinde yer alan 150 yabancı influencer'ın, sosyal medya platformları üzerinden tüm dünyada 66 milyon takipçiyle erişim sağladığını kaydeden Gelen, "Bu rakam, dijital dünyanın seyahate etkisini net bir şekilde gösteriyor" dedi.

Dünyadaki trendlerin Türkiye’de de yakından takip edildiğini anlatan Gelen, "Özellikle gençler deniz-kum-güneşin ötesinde farklı deneyimler kazanacakları tatillere yöneliyor. Türkiye gibi her köşesinde birbirinden farklı güzellikler olan bir ülkede bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Yeni turizm destinasyonlarının yaratılması ve bunların tanıtılması çok önemli. Bunun yanı sıra şehir turizmi ön plana çıkarılmalı. Ülkelerin tanıtımını artık mutlu gezginler yapıyor ve onlara yeni deneyimler sunarak milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün" dedi.

İstanbul ve Antalya'yı gezip, yazacaklar

İstanbul’daki etkinliğin hemen ardından 60 influencer ile Antalya’da olacaklarını kaydeden INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afşın Avcı da "20-23 Nisan arasında influencer’lar, Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sosyal hayatını da yakından tanıma fırsatı bulacak. Program dahilinde Aspendos’tan Tahtalı Teleferiği'ne uzanan geziler, tekne turu, golf müsabakası ve eğlence parkı macerası olacak. Tüm bu deneyimlerini fotoğraf, video ve yazılarıyla takipçilerine aktaracaklar.

Dolayısıyla hem İstanbul hem Antalya’yı, bu yaz birçok seyahatseverin rotasına sokacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu. Geçen yıl kasım ayında, dünyanın dört bir yanından davet edilen 30 influencer’ı İstanbul ve Kapadokya’da ağırladıklarını kaydeden Avcı, "Hepsi Türkiye’den övgü dolu sözlerle bahseden paylaşımlarda bulundular ve toplamda 10 milyonluk erişime ulaşıldı. Bu kez 66 milyon kişiyle etkileşime giren bir grubu ağırlayacağız. Yaz dönemi öncesinde turizme önemli bir katkı sunacağımızı düşünüyoruz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.