Türkiye Müslüman turizminde ilk 3’te

MasterCard’ın araştırmasına göre Türkiye, Müslümanlar’ın en çok seyahat etmek istediği 3 ülkeden biri. En önemli kriterler ise, mescidi bulunan oteller ve İslami usullere uygun restoranlar olması.

31/12/2019 23:40
Türkiye Müslüman turizminde ilk 3’te

Türkiye, Müslüman turizminde en çok tercih edilen ilk üç ülke arasında. MasterCard ve CrescentRating'in birlikte yaptığı Global Müslüman Seyahat Index'i 2016 sonuçlarına göre, Müslümanlar, seyahatleri için en yüksek puanı Malezya (81.9) ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (74.7)sonra Türkiye'ye (73.9) verdi. Sabah'ta yer alan habere göre, 'İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye olmayan ülkeler' listesinde ise Müslümanlar'ın en çok tercih ettiği ülke Singapur oldu. Endeks, Müslüman dostu hizmet ve etkinlikler, seyahat kolaylığı, alışveriş destinasyonu gibi kriterler göz önünde bulundurularak hazırlandı. Otellerde mescid bulunması ve etlerin İslami usûllere göre kesilmesi vazgeçilmez unsurlar.

200 MİLYAR $'LIK PAZAR

Rapora göre geçen yıl 117 milyon Müslüman seyahat etti. Toplam turizm ekonomisinin yüzde 10'una denk gelen bu rakamın 2020'de 168 milyona ulaşması, yarattığı ekonomik değerin ise 200 milyar doları aşması bekleniyor. CrescentRating & HalalTrip CEO'su Fazal Bahardeen'e göre İİT üyesi olmayan ülkeler Müslüman turisti çekmek için ekstra çaba harcıyor. MasterCard Asya Pasifik Global Ürünler ve Çözümler Grup Direktörü Matthew Driver da, "Uygun paket programlar ve bazı hizmetleri uyarlayarak Müslüman turistleri çekebilirsiniz" diye konuştu.

DÜNYA HELAL PAZARI KONYA'DA BULUŞACAK

Konya, 3-5 Mayıs'ta düzenlenecek dünyanın en büyük helal turizm konferansına ev sahipliği yapacak. Turizm sektörünün önemli oyuncularını bir araya getirecek konferans, binden fazla katılımcıyı ağırlayacak. Konferansa 150'nin üzerinde 'helal otel' temsilcisinin katılması bekleniyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.