Türkiye ile Bulgaristan arasında turizm işbirliği

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanse edilen Interreg-IPA Bulgaristan Türkiye Sınır ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde, Burgaz-Haskovo (Hasköy)-Yanbol-Kırklareli-Edirne güzergahında en az iki tane turistik güzergah oluşturulacağını açıkladı.

31/12/2019 23:40
 Türkiye ile Bulgaristan arasında turizm işbirliği

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, AB fonlarıyla iki komşu ülke arasında turizmi geliştireceklerini ifade ederek, "Proje ana ortağı Burgaz Bölgesel Turizm Birliği, Bulgaristan Turizm Bakanlığı ve Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hibe desteği alacağı proje sözleşmesi imzalandı. Bu finansmanın yüzde 85 oranındaki tutarı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, yüzde 15’i ise her iki ülkenin ulusal katkısı olarak sağlanıyor.

Projenin amacı tanıtım faaliyetleri ve bölgedeki kaynakların ve turizm olanaklarının reklamıyla sınır ötesi hedef bölgede turizm potansiyelini kullanma olanaklarının artırılmasıdır. Projeyle sınır ötesi bölgede turizm hakkında bilgilere erişimin iyileştirilmesi ve turistik destinasyon olarak bölgeye ilişkin bilgilerin artırılması hedefleniyor” dedi.

Sınır bölgesi olmanın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendireceklerini belirten Asan şunları söyledi: "Özellikle proje çerçevesinde de ele alınacak olan Uzak Doğu turistlere ve yerel Avrupalı turistlere tüm iki ülkenin bu sınır bölgelerinin güzelliklerini ortak bir güzergah içerisinde tanıtmamız, bölgenin ziyaretçi sayısının muhakkak artışını sağlayacağına inanıyoruz. Avrupa Birliği tarafından da desteklenmiş olan projemizle bunu hedefliyoruz.” (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.