Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi

ABD'nin, Türkiye'den yapılacak vize başvurularını askıya alındığını açıklamasının ardından, Türkiye'den de karşı atak geldi. ABD'ye vize misillemesi yapan Türkiye de, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

31/12/2019 23:40
Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi

ABD'nin aldığı ve ABD Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden duyurduğu vize kararı sonrasında Türkiye de aynı şekilde vize misillemesi yaptı. Türkiye Washinton Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden ABD'nin yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaparak vize ve e-vize uygulamalarının askıya alındığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan ise, henüz bir açıklama gelmedi.

ABD Büyükelçiliğin açıklamasında kararın gerekçesi olarak, 'Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır'  satırlarına yer verildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.