Türk ve dünya mutfağının lezzetleri Beyoğlu’nda

Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetleri Beyoğlu’nda bir araya getiren ‘Beyoğlu Gastronomi Festivali’ başladı. Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

31/12/2019 23:40
Türk ve dünya mutfağının lezzetleri Beyoğlu’nda

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda düzenlenen ve 5 ay sürecek Beyoğlu Festivalleri’nin ikincisi olan ‘Beyoğlu Gastronomi Festivali’ başladı. Birbirinden renkli ve lezzetli görüntülere sahne olan festivalin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu CHA Young-cheol’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Öztiryakiler ve Food in Life Dergisi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Gastronomi Festivalinde, Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetleri üç gün boyunca Taksim Meydanı’nda bir araya gelecek. Gündüz saatlerinde Beyoğlu Gastronomi Festivali’ne ev sahipliği yapacak meydan akşam saatlerinde yerini Kültürlerarası Sanat Diyaloğu etkinliklerine bırakacak.

TAKSİM MEYDAN NEŞEDİR, HEYECANDIR, ETKİNLİKTİR

Açılış etkinliğinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sahrap Soysal birlikte yemek yaparak keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Daha sonra alanda kurulan stantları tek tek gezerek birbirinden farklı lezzetlerin tadına bakan Başkan Demircan, Beyoğlu Festivallerini birçok alanda, bir çok başlık altında Kasım ayına kadar sürdürmek istediklerini belirterek, “Taksim Meydan deyince akla ilk gelen neşedir, heyecandır, etkinliktir. Beyoğlu’ndan hatta İstanbul’dan gastronominin iddialı aşçıları şu an burada. Buraya gelen yerli, yabancı turistler bundan mutlu oluyor, gurur duyuyor. Arada performanslar, etkinlikler cereyan ediyor. Beyoğlu kültürün sanatın merkezi. Yerli yabancı pek çok insan buraya geliyor. Çünkü şehri yaşamak, hissetmek, ona dokunmak istiyorlar. Bu tip etkinlikler insanları şehre bağlıyor. Düşünün ki, şu kapıdan içeri giren yerli veya yabancı bir ziyaretçi şu stantlarda iki saat vakit geçirir. Bir performans izler, bir müzik dinler. Bilmediği bir yemeğin tadına bakar, bir kahve içer. Burada yeme, içme kültürünün farklılarını görür ve hisseder. Bu onun hafızasında bir yer eder.” dedi.

FESTİVALLER BİR ŞEHRİN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Demircan, festivallerin bir şehrin tanıtımında da çok önemli olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla bu ayı zamanda bir tanıtımdır. Şehrin tanıtımıdır. Cazibe oluşturması için kıymetlidir. İnsanlar bu atraksiyonları görünce sırf bunun için çıkıp seyahat ederler, buraya gelirler ve bu da şehirde bir dinamizm ve çekim alanı oluşturuyor. 6 ay boyunca her hafta, her 10 günde bir yeni bir etkinlikle gündemde duran Beyoğlu’nu düşünün. Bu Beyoğlu mesajını topluma daha net veriyor. Kendi misyonunu icra ediyor demektir. Tüm bu açılardan bakıldığında bu festivaller kentin süsüdür. Kentin atraksiyonudur, heyecanıdır, çekimidir. Anadolu’nun hatta dünyanın özetidir. O özeti de burada görüyorsunuz. Burada kahvemiz de var, İtalyan makarnası da var, Kore’nin mutfağı da var. İşte zaten Beyoğlu böyle bir yer” şeklinde konuştu.

LEZZETİN USTALARI TAKSİM MEYDANI’NDA

Endonezya ve Kore gibi farklı ülke mutfaklarının yer aldığı Beyoğlu Gastronomi Festivali kapsamında Sahrap Soysal, Vedat Başaran, Ömür Akkor, Çiğdem Seferoğlu, Fikret Özdemir, Hakan Doğan, Deniz Orhun, Şenol Özbay, Rafet İnce, Mehmet Yalçınkaya, Elif Korkmazel, Esat Özata, Serkan Bozkurt, Murat Aslan, Gökmen Sözen ve Gizem Özdilli gibi pek çok değerli şef ve ünlü isim bir araya gelecek. Birbirinden renkli ve lezzetli görüntülere sahne olacak Beyoğlu Gastronomi Festivali Taksim Meydanı’nda 25 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

GÜNDÜZ GASTRONOMİ FESTİVALİ AKŞAM İSE “KÜLTÜRLERARASI SANAT DİYALOĞU

Gündüz saatlerinde Beyoğlu Gastronomi Festivali’nin olacağı Taksim Meydanı akşam saatlerinde “Kültürlerarası Sanat Diyaloğu” etkinliklerine yerini bırakacak. 23-25 Mayıs’ta düzenlenecek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu kapsamında Brezilya, Bosna Hersek, Tunus ve Malta gibi farklı ülkelerin etkinlikleri sahnede olacak.

TAKSİM MEYDANI 5 AY BOYUNCA FESTİVAL ALANI

Mayıs-Ekim ayları arasında Beyoğlu’nda birbirinden renkli 11 festival gerçekleşiyor. 18-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Beyoğlu Gençlik Festivali ve Açık Hava Film Festivali ile başlayan festivaller dizisi Beyoğlu Gastronomi Festivali ve Kültürlerarası Sanat Diyaloğu ile devam ediyor. Taksim Meydanı’nda 5.000 m2 alan üzerine kurulan etkinlik alanındaki festival ve etkinlik takvimi şu şekilde:

· Gençlik Festivali -18-21 Mayıs 2017

·Açık Hava Film Festivali - 19-22 Mayıs 2017

· Kültürlerarası Sanat Diyaloğu - 23 Mayıs 2017

· Gastronomi Festivali - 23-25 Mayıs 2017

· Ramazan & Yerel Tatlar Festivali - 27 Mayıs-27 Haziran 2017

· Antika Festivali - 15-31 Ağustos 2017

· Altın Eller Festivali – 5-17 Eylül 2017

· Sahaf Festivali - 18 Eylül - 1 Ekim 2017

· Bilim Şenliği – 5-7 Ekim 2017

· Tasarım Festivali – 11-16 Ekim 2017

· Sokak Lezzetleri Festivali 18-22 Ekim 2017

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.