Türk turistin 2017'deki favori destinasyonları

Hotels.com, son üç ay içinde Türk seyahat severler tarafından aranan en popüler destinasyonları değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Türk turistin 2017'deki favori destinasyonları

Türk seyahat severlerin en çok tercih ettiği yerler arasında Ege ve Akdeniz’deki destinasyonlarla birlikte komşu ülke Yunanistan da bulunuyor. Hotels.com’un, son 90 günde Hotels.com üzerinde yapılan aramaları kapsayan verilerine göre, Türk seyahat severler 2017 yaz döneminde yurt içinde en çok Antalya; yurt dışında ise Yunan Adaları’ndaki farklı destinasyonları aradılar.

Türk seyahat severlerinin 1 Haziran-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında internet üzerinden yaptıkları aramalardan elde edilen verilerle hazırlanan ve ilk 30 destinasyonu sıralayan listede, ilk 10’da Türkiye’deki şehir ve bölgelerin sıralanması, yurt içi seyahatlerin hala popüler olduğunu gösterdi.

Türkiye’de turizmin başkenti olarak anılan Antalya, aramalarda ilk sıraya otururken; listede Antalya’yı tüm seyahat severlerin favori tatil beldelerinden olan Bodrum, Marmaris ve İzmir gibi şehirler takip etti. 

Son yıllarda doğa ve kültür tatili dendiğinde yerli turistlerin aklına ilk gelen Kapadokya ve Karadeniz Bölgesi de listede yine ilk 10’da yer aldı. İlk 30 aramanın sıralandığı listede, Kos, Rodos ve Atina’yı da kapsayan 10 farklı şehir ve adasıyla birden yer alan Yunanistan, Türk seyahat severlerin aramalarındaki popüler destinasyonlardan.

Türk tatilcilerin komşu Yunanistan’a ek olarak seyahat için aramalar yaptıkları diğer ülkeler arasında Uzakdoğu’da Tayland; Avrupa’da Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Ukrayna ve Gürcistan yer aldı. Amerika ise listeye New York için yapılan aramalarla girdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.