Türk turist uzun tatil seviyor

Uçak bileti satış sitesi Enuygun.com'un binin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirdiği ankete göre, Türkler iyi bir tatilin 7 günden daha uzun olması gerektiğini düşünüyor.

31/12/2019 23:40
Türk turist uzun tatil seviyor

Ankete katılanların yüzde 26,9'u son 5 yılda beş seferden fazla tatile gittiklerini belirtirken, yüzde 34,3'ü bu tatillerin en az birinde uçak ile seyahat ettiklerini ifade ediyor. Katılımcılar, zaman ve rahatlık açısından cazip olduğu için uçak ile seyahati diğer ulaşım seçeneklerine tercih ettiklerini de özellikle vurguluyor.

Ayda 10 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye'nin en büyük uçak bileti satış sitelerinden Enuygun.com, Türklerin uçak ile seyahat ve tatil alışkanlıklarını analiz etmek amacı ile bir anket düzenledi. Yapılan açıklamada anket ile ilgili sonuçlar şöyle;

Türklerin yüzde 38,7'si iyi bir tatil 7 günden daha uzun olmalı diyor

Araştırmadan çıkan sonuca göre Türkler uzun tatilleri seviyor ve hatta tatile doymuyor! Ankete katılanların yüzde 38,7'si iyi bir tatilin yedi günden daha fazla olması gerektiğini; yüzde 26,8'i en az yedi günlük, yüzde 20,6'sı ise en az 5 günlük bir tatilin yeterli olacağını düşünüyor.

Ulaşımda konfor ve zaman avantajı açısından uçak tercih sebebi

Anket sonuçlarına göre katılımcılar konfor ve zaman avantajı sebebiyle diğer ulaşım seçenekleri yerine uçak ile yolculuk yapmayı tercih ediyor. Araştırma dâhilinde yöneltilen ‘‘Tatillerinizin kaçına hava yolu ile gittiniz?'' sorusundan çıkan sonuçlara göre ise Türkler (yüzde 34,3) son 5 yılda tatillerinin en az birinde uçak ile seyahat etmeyi tercih etti.

Türklerin yüzde 26,9'u son 5 yılda beş seferden fazla, yüzde 19,6'sı ise sadece bir kez tatile gitmiş

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 26,9'u son 5 yılda beş seferden fazla tatile gittiklerini ifade ederken, yüzde 19,6'sı ise son 5 yılda sadece bir kez tatile gittiklerini belirtiyor. Araştırmadan çıkan bir diğer sonuca göre de son 5 yılda hiç tatile gitmeyenlerin oranı ise yüzde 9,6.

Türkler yılda ortalama 14 gün tatile gidiyor

Araştırmaya göre katılımcılarının yüzde 28'i yılda ortalama 14 gün tatile gittiklerini ifade ediyor. Yılda 7 gün tatile gidenlerin oranı ise yüzde 16,6.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.