Türk turist 4 yıldızlı oteli tercih ediyor

Türk seyahatçiler 2016’da, yıldızlı puan cetvelinin her iki ucunda yer alan makul fiyatlı otel konaklama seçeneklerinin bolluğunun keyfini sürdü.

31/12/2019 23:40
Türk turist 4 yıldızlı oteli tercih ediyor

Dünyanın en gözde uluslararası destinasyonları, en üst seviyede yer alan 4 ve 5 yıldızlı otel kategorisinde, ödenen ortalama gecelik fiyatın 500 TL’nin altına düştüğü pek çok uygun fiyatlı seçenek sundu. Hotels.com ‘Hotel Price Index™’ine (HPI™) göre, Türk seyahatçilerin pek çoğu 5 yıldızlı otel konaklaması için çok daha fazlasını ödemekten memnun olmasına rağmen; birçoğu daha erişebilir fiyatlar sunan 4 yıldızlı otelleri tercih ederek önemli oranlarda tasarruf sağladı. Türk seyahatçiler, 5 yıldızlılara denk ve daha ucuz olan 4 yıldızlı otellerde konaklamayı tercih ederek, gecelik 1.365 TL tasarruf sağladılar.

HPI raporu, Tokyo, Dubai, Cape Town ve Los Angeles’ın da dahil olduğu 2016’nın en popüler 100 seyahat noktasından 73’ünün 500 TL altında fiyat sunan 4 yıldızlı konaklama seçeneği barındırdığını ortaya koyuyor. 2016’da aralarında Milano, Venedik ve Cannes’ın da bulunduğu Avrupa’daki popüler seyahat noktalarında, fiyatların 500 TL altında seyrettiği beş yıldızlı otellere kıyasla, 4 yıldızlı otel kategorisinde hatırı sayılır oranda daha erişilebilir seçenekler sunuldu.

Hotels.com™ markası Avrupa, Orta Doğu ve Afrkia (EMEA) Bölgesi Başkan Yardımcısı Isabelle Pinson, konuyu şöyle değerlendirdi: “Dünyadaki pek çok ülkenin para birimi, 2016’da yaşanan büyük politik ve ekonomik değişimlerden etkilendi. Bunun sonucu olarak da, geçtiğimiz yıl insanların daha kısıtlı bir seyahat bütçesi oldu. Araştırmamızın gösterdiği üzere seyahat meraklıları, dünya genelindeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde uygun fiyatlar bulabildiler. 2016'da seyahat severler, bazı destinasyonlarda ise  4 yıldızlı tesislerin özelliklerinden çok ciddi bir şekilde daha fazla faydalanabildirler.”

Yurtiçinde tatil yapmayı seçen Türk seyahatçiler, 2016’da çok daha geniş bir aralıkta en iyi otellerde sunulan uygun fiyatların da tadını çıkardılar. Geçtiğimiz yıl 5 yıldızlı oteller açısından en erişilebilir fiyatlar sunan ilk üç kent İstanbul, Ankara ve Bursa oldu. Yurtiçi seyahatte Türkiye’nin en popüler noktalarından biri olan Antalya ise, gecelik  312 TL  ile en uygun 5 yıldızlı 10 destinasyon arasında 5. sırada yer aldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.