Türk- Rus dizisi Doğu- Batı'nın lansmanı yapıldı

Çekimleri Türkiye, Ukrayna ve Kıbrıs'ta yapılan Türk- Rus yapımı Doğu- Batı dizisinin lansman toplantısı Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki 5 yıldızlı Papillon Zeugma Relaxury Hotel'de yapıldı.

31/12/2019 23:40
Türk- Rus dizisi Doğu- Batı'nın lansmanı yapıldı

Türk ve Rus oyuncuların rol aldığı, ilk Türk- Rus dizisi olma özelliği taşıyan Doğu- Batı dizisinin lansmanı Antalya'da yapıldı. Çekimleri Türkiye, Ukrayna ve Kıbrıs'ta yapılan Türk- Rus yapımı Doğu- Batı dizisinin lansman toplantısı Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki 5 yıldızlı Papillon Zeugma Relaxury Hotel'de yapıldı.

Yönetmenliğini Denis Eleonskiy'in yaptığı, Evgeniya Loza, Jacob Kucherevskiy, Adnan Koç gibi birçok Türk ve Rus oyuncunun rol aldığı dizi, Rus televizyon kanalı Domashni'de yayınlanacak. Yönetmen Denis Eleonskiy, "Doğu- Batı dizisi hayatta sadece siyah veya beyazın olmadığının hikayesidir" dedi.

Oyuncu Adnan Koç, Rus seyircinin kendisini 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden tanıdığını belirterek, dizi çekimlerinin kendisi için farklı bir süreç olduğunu anlattı. Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin iyi olmadığı dönemde başlayan çekimlerin Ukrayna'da yapıldığını aktaran Adnan Koç, ilk defa yurtdışında bir dizi çekimine katıldığını söyledi. Dizide Rusça oynaması gereken sahneler olduğunu kaydeden Koç, "Rusça bilmiyordum. Allah bir insana bir şey nasip ediyorsa boşuna etmiyormuş.

Oraya gittiğimde şunu yaşadım, 'yapabiliyormuşum' dedim. Bu insanlarda Sovyet kültüründen gelen bir disiplin var, işlerine çok önem veriyorlar. Zor bir iş. 'Zorlukları ne' derseniz oyunu paylaştığınız arkadaşınız Rus ve Rusça konuşuyor. Rusça cevap veriyor. O nedenle senaryoda hem onun hem de kendinin repliklerini ezberlemek zorunda kalıyorsun" diye konuştu.

'ARAMIZDAKİ ORTAK BAĞI DİZİDE GÖRECEĞİZ'

Dizinin çekimlerinde iki ülke arasındaki krizin tedirginlik yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine konuşan Adnan Koç, şöyle dedi:

"Ben her zaman içimde şu politik düşünceyi yarattım; bir şekilde Rusya ile iyi olacağız. İyi olmamız gerekiyor. Çünkü ortak bir coğrafyanın insanlarıyız. Bir şekilde toparlayacağımıza inandım ama bir tedirginlik vardı. Hala ilişkilerimiz kötü olsaydı, bu dizi muhtemelen Rusya'da yayınlanmayacaktı. Ukrayna'da yayınlanacaktı. Bu da beni üzecekti. Rusya ile ilk defa ortak bir dizi işimiz oldu, biraz baktığımızda aramızdaki ortak bağı dizide göreceğiz. Türk ve Rus halkının ne kadar ortak paydalarda buluştuğunu gösterdiğini düşünüyorum."

'TÜRKİYE'YE AŞIK OLDUM'

Dizinin oyuncusu Evgeniya Loza da "Bu bir aşk dizisi, aşk yaşayan bir kalp ve sınırsız bir aşk. Hiçbir zorluk yaşamadık. Adnan Koç ile farklı bir dil konuşuyoruz. Ama sanki aynı dili konuşuyoruz. Çok iyi anlaşıyoruz. Çok iyi arkadaş olduk. Türkiye çok sıcak ama manzara süper. Türkiye'ye aşık oldum" dedi. Basın toplantısının ardından dizi ekibi ve davetliler dizinin fragmanını izledi. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.