Türk dizilerini izleyen Türkiye'ye koşuyor

Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Kırk, "Hayalini kurdukları yaşamı Türk dizilerinde bulan Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları tatillerini de özellikle Türkiye'de geçirmek istiyorlar." dedi.

31/12/2019 23:40
Türk dizilerini izleyen Türkiye'ye koşuyor

Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) Başkanı Ahmet Kırk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörü için Körfez ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin öneminin her geçen gün arttığını, bu ülkelerden Türkiye'ye talebin devam ettiğini söyledi.

Son yıllarda bölgede büyük beğeniyle izlenen "Kurtlar Vadisi", "Diriliş Ertuğrul", "Dila Hanım", "Aşk ve Ceza", "Ezel", "Gümüş", "Aşk-ı Memnu" ve "Binbir Gece" dizilerinin de aralarında bulunduğu Türk dizilerinin Türkiye'ye bu ülkelerden gelen turist sayısını etkilediğini ifade eden Kırk, Türk dizilerinin olumlu etkisinin en fazla turizm sektöründe görüldüğünü aktardı.

En çok romantik ve tarihi drama türü dizilerin ilgiyle izlendiğini dile getiren Kırk, "Başta İstanbul olmak üzere tarihi yerlerde çekilen dizileri beğeniyorlar. O yüzden de İstanbul'a geldiklerinde dizilerin çekildiği yerleri ve dizi oyuncularını görmek istiyorlar." diye konuştu.

'Bölgedeki en büyük tanıtımı diziler yapıyor'

Türk dizileriyle Körfez ve Arap ülkelerinde beğenilen diziler arasında benzerlikler olduğunu anlatan Kırk, "Türk dizilerini ortak kültür ve yapım kalitesinden dolayı seyrediyorlar. Hayalini kurdukları yaşamı Türk dizilerinde bulan Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları tatillerini de özellikle Türkiye'de geçirmek istiyorlar." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin en büyük tanıtımını bölgede Türk dizilerinin yaptığını aktaran Ahmet Kırk, bu durumun daha fazla avantaja çevrilmesi gerektiğine dikkati çekti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.