Türk acenteciler Avrupa'da tanıtım atağına geçti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Almanya ve Avrupa’daki Türk acentecileri çatısı altında buluşturan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR), Almanya ve Avrupa pazarında tanıtım atağına geçiyor. Bu çalışmaya Rus acenteciler de destek verecek.

31/12/2019 23:40
Türk acenteciler Avrupa'da tanıtım atağına geçti

Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin Avrupa pazarında yaşadığı kaybı telafi etmek için çalışmalarına hız verdi. Avrupa’da özellikle Almanya’da tanıtım çalışmalarına hazırlanan Tanıtma Genel Müdürlüğü, Avrupa ve özellikle Almanya’daki Türk acentecileri bir araya getiren COOP TRR ile önemli bir işbirliğine imza atacak. 2018 yılı için Türkiye turizmine katkı sağlayacak çalışmalar yapacak olan Tanıtma Genel Müdürlüğü ve COOP TRR’a, Rus Acenteciler Birliği de (COOP EAST) destek verecek. Tanıtma Genel Müdürlüğü ayrıca
Almanya’nın Essen kentinde 18 Kasım 2017 tarihinde COOP TRR’ın düzenleyeceği Türk ve Rus acentelerin Türk otelleri ile buluşmasına sahne olacak workshop’a da destek verecek.

Yapılacak işbirliği ve çalışmalar hakkında Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, T.C. Berlin Tanıtma ve Turizm Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan, COOP TRR CEO’ları Cumhur Sefer ve Fatih Şenel, COOP EAST’in Başkanı Antonina Syromiatnikova, Dalaman Airport Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Almanya’da Rusca yayın yapan LTC yayın evinden Alexander Cherkasky, Oleg Tsilevich ve Alessia Kreida Almanya’da bir araya geldi.

Tanıtma Genel Müdürlüğü, özellikle Almanya pazarında COOP TRR ve COOP EAST ile hareket ederek tanıtım ve işbirliği yapacak. Almanya’da yaşayan Türk ve Rus vatandaşlarına yönelik çalışmalar yapacak olan Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türk ve Rus acenteciler, Türkiye’nin Almanya pazarında yükselmesine destek verecek. Konu hakkında bir açıklamaya yapan COOP TRR CEO’ları Cumhur Sefer ve Fatih Şenel, yapılacak işbirliği ile Almanya’dan Türkiye’ye ziyaret eden Türk ve Rus vatandaşlarının sayılarını artırmak istediklerini söyledi.

Almanya’nın Türkiye için çok önemli ve vazgeçilmez bir pazar olduğunu belirten Cumhur Sefer: “Türkiye için Almanya pazarı ve Almanya’da yaşayan Türk ve Rus vatandaşları önemli bir potansiyel. Bu potansiyelden daha sağlıklı verim alabilmemiz için Tanıtma Genel Müdürlüğümüz ile tanıtım ve işbirliği çalışmaları yapacağız” dedi.

Yapacakları işbirliği ile sadece Türk ve Rus vatandaşlarına değil Alman vatandaşlarına da ulaşacaklarını söyleyen Fatih Şenel, “Türk ve Rus vatandaşlarının Türkiye’ye ilgisi arttığı zaman Alman vatandaşları da bu akımdan otomatikman etkilenecektir. Türkiye’nin 2018 yılından Almanya pazarında iyi bir yıl geçirmesi için çalışacağız” diye konuştu. 
 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.