Turizmle yatıp turizmle kalktık

Geçtiğimiz ay ekonomi sayfalarında öne çıkan başlıklar belli olurken, Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının temmuz ayı sonu itibariyle 5 milyon kişiyi geçmesi ve ülkemize gelen turist sayısında yaşanan artış haberleri başta olmak üzere ekonomi gündeminin zirvesinde turizmin yer aldığı belirlendi.

31/12/2019 23:40
Turizmle yatıp turizmle kalktık

 Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınladığı “Ekonomi Gündemi” raporuna göre yazın iyice hissedildiği şu günlerde turizm sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 23 bin 502 haber yansıdığı tespit edildi.

Bankaların net karı yükseldi…

Geçtiğimiz ay ekonomi gündeminde ikinci sırayı bankacılık ve finans sektörü alırken, bankacılık sektöründe net karların artması, borsada yaşanan yükseliş, dolar ve altın fiyatlarında yaşanan değişimler başta olmak sektör ilgili yazılı basına geçen ay 16 bin 831 haber yansırken, yıl sonu enflasyon beklentisinin yükseltilmesi haberleri ile gündemde olan Merkez Bankası ile ilgili ise yazılı basında 2 bin 746 haber çıktığı belirlendi.

İhracat ve ithalatta artış yaşandı …

İhracat Temmuz'da yüzde 28.69 artışla 12.64 milyar dolar, ithalat ise yüzde 45.84 artışla 21.43 milyar dolar olarak açıklanırken, ihracat ile ilgili geçen ay yazılı basına 13 bin 601 haber, ithalat ile ilgili de 2 bin 988 haber yansıdığı görüldü.

Otomotiv ve inşaat haberleri gündemde …

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Temmuz'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,6 artarak, 82 bin 297 adet olurken, otomotiv sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basına 9 bin 67 haber yansıdığı saptandı. İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz ayında 3,3 puan gerilemesi ve konut satışlarının yüzde 8,1 gerilemesi haberleri ile gündemde olan inşaat sektörü ile ilgili geçen ay yazılı basında 7 bin 632 haber çıktığı tespit edildi.

Tekstil ve enerji sektörü haberleri arttı…  

Yılın ilk yarısını, ihracatta lider sektörler arasında tamamlayan tekstil ve ev tekstili hakkında  ise yazılı basında 3 bin 167 haber çıktığı tespit edildi. Dünya enerji sektörünün en büyük oyuncularının bir araya geldiği 22. Dünya Petrol Kongresi 9-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşirken, enerji sektörü ile ilgili yazılı basında da 3 bin 53 haber yer aldığı tespit edildi.

Geçtiğimiz ay ekonomide öne çıkan diğer başlıklar arasında özellikle İstanbul’da yaşanan sel ve dolu felaketi sonrası sigortacılık sektörü ile ilgili haberlerde artış gözlenirken, kıdem tazminatı, bireysel emeklilik sistemi, enflasyon ve işsizlik  rakamlarının da gündemin üst sıralarında yer aldığı belirlendi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.