Turizmin geleceği dijital çözümlerde

egegen İnternet Hizmetleri‘nin Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), seogen, mapsgen ve Google AdWords sponsorluğunda düzenlediği “Turizm ve Otelcilik Sektöründe Dijital Dönüşüm / Rezervasyon Sitelerine Alternatif Dijital Çözümler” semineri sektörü bir araya getirdi.

31/12/2019 23:40
Turizmin geleceği dijital çözümlerde

Turizm ve dijital dünyanın önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak yer aldığı seminer, Çeşme'de pek çok katılımcıya ev sahipliği yaptı. Sabah'ın haberine göre, Banu Güsar'ın moderatörlüğünde başlayan seminer; Turizm Uzmanı, Rehber ve Belgesel Yapımcısı Özge Ersu'nun "Turizmde Dijital Gelecek" sunumuyla devam etti. Ersu sunumunda; dijital çağın turizm ve otelcilik sektörüne getirdiği yenilikleri, bu çağa ayak uydurabilmek adına otellerin yapması gerekenleri, turizm rehberliğinde yaşanan değişiklikleri, sosyal medyanın ve mobil uygulamaların turizm için önemini anlattı.

Seminer, öğle arasından sonra Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat ve Kadir Has Üniversitesi iNEO Girişimcilik Merkezi Sektörel İşbirliği Yöneticisi Didem Türköz'ün "Dijital Turizm ve Dijital Turist" sunumuyla devam etti.

İsmail Hakkı Polat; dijital dünya ile otelcilik sektöründe yaşanan gelişmeleri, dijital dünyanın geleneksel iş döngüsü üzerindeki etkileri, dijital turizm için ipuçlarını, dijital check-list ile otelcilerin neler yapması gerektiğini bizlere aktardı. Didem Türköz ise; "21. Yüzyılın Turizmi" başlığı altında dijital dünyanın yaşamı nasıl etkilediğini gösterdi.

Son konuşmacı, egegen Dijital Pazarlama Uzmanı Önder Aydın; "2017'de Dijital Dönüşüme Hazır Mısınız?" sunumuyla turizm sektöründe online tüketici davranışlarından ve Google çözümlerinden bahsetti. Google AdWords reklamlarının ne demek olduğunu ve bu reklamların otelcilik sektörünü nasıl etkilediğini açıklayan Aydın, konuşmasına katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak devam etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.