Turizme İran morali

En büyük turizm pazarlarımızdan biri olan İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen TITE Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye’ye büyük ilgi oluştu. Fuar kapsamında gerçekleştirilen workshop etkinliğine 600’ü aşan rekor sayıda turizm profesyoneli katıldı.

31/12/2019 23:40
Turizme İran morali

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), Türkiye’nin en büyük turizm pazarları arasında yer alan İran’a yönelik tanıtım faaliyetleri sürerken, Tahran’da düzenlenen TITE Uluslararası Turizm Fuarı, Türk turizmi için moral kaynağı oldu. TÜROB, 9 Şubat’a kadar devam edecek olan fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonundaki Türkiye standı içerisinde katılım sağlıyor. Fuar öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, TÜROB ve Sea Travel organizasyonuyla gerçekleştirilen workshop’a büyük ilgi oluştu. Etkinliğe İran ve çevre ülkelerden 600’ün üzerinde turizm profesyoneli katıldı.

Yerinde ve zamanında bir organizasyon

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan TÜROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, 2016 yılında Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısının 1 milyon 665 bin olduğunu hatırlatarak, söz konusu workshop’un İran ve diğer gelişmekte olan pazarlar için yerinde ve zamanında bir organizasyon olduğunu dile getirdi. “Gerek coğrafi yakınlık, gerekse kültürel ve sosyal yakınlık sebebiyle Ülkemiz, İranlı turistler için cazibesi en yüksek destinasyonlardan biri” diyen Eresin, TÜROB olarak bulunduğumuz süreçte, en hızlı geri dönüş alınabilecek pazarlara öncelik vermeyi kararlaştırdıklarına işaret etti. İran'ın bu anlamda doğru seçenekler arasında olduğunu kaydeden Eresin, “Pazarın yapısı gereği ve Nevruz Bayramı öncesi istediğimiz verimi alabilmek adına, fuar katılımımızın yanı sıra, öncesinde tüm alıcıları bir araya getirip, ilişki ve işbirliğimizi arttırabileceğimiz bir workshop ve gala programı planladık. Bakanlığımız da bu pazara önem veriyor ve desteklerini bizlerden esirgemediler. Workshop ve fuar kapsamında öncelikli hedefimiz destinasyonlarımızı pazarlamak olacak. Bu girişimlerimizin olumlu sonuçlarının İran’ın en büyük bayramı olan Nevruz döneminde alacağımıza inanıyoruz" dedi.

               


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.