Turizme en büyük sıkıntıyı 15 Temmuz yaşattı

Geçen yıl Kıbrıs’ta 200 milyon dolarlık yatırımla açılan Elexus otelin sahibi Nisa Ersoy, “Turizmi Rusya ile yaşanan kriz olumsuz etkiledi. Ancak sektöre en büyük sıkıntıyı 15 Temmuz yaşattı” dedi

31/12/2019 23:40
Turizme en büyük sıkıntıyı 15 Temmuz yaşattı

Rusya krizinden sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi bile turizmcilerin yatırım yapma iştahını azaltmadı. Sinan Özedincik'in haberinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hatta Türkiye'nin en büyük turizm yatırımlarından biri Elexus Hotel'in sahibi Nisa Ersoy, "15 Temmuz'un ardından yatırım planlarımızı durdurmadık. Haziranda temelini attığımız 2 milyon dolarlık ek kongre binamızı tamamladık. Havayolunun yanı sıra otelcilik alanında hem kararlı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda hem de yurtdışında Türkiye'nin bu anlamlı hikâyesini anlatmaya özen gösteriyoruz" dedi.

10 ay önce açılan Elexus beklentilerinizi karşıladı mı?

200 milyon dolarlık büyük bir yatırım yaptık. Gerçekten güzel bir ivme yakaladık. Hedeflerimizi belki yüzdesel olarak yakalamadık. Ancak istediğimiz ilerlemeyi kaydettik ve devam da ediyoruz. Ağırlıklı olarak Türkiye pazarına odaklandık.

Bu yazı nasıl geçirdiniz?

İki bayram döneminde de doluyduk. Kurban Bayramı'nı yüzde 100 dolulukla geçirdik. Ocak itibarıyla kongre turizmine yöneldik, ulusal kongreler yaptık. Kıbrıs'ın en büyük kongre merkezi bizde. Yıl sonuna kadar 160 grup ağırlalayacağız.

15 Temmuz ve Türkiye'nin geleceği ile neler söylersiniz?

Rus uçağı düşürüldükten sonra yüzde 20-30 civarında kayıplar yaşadık. Ama bizi asıl 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan olumsuzluklar etkiledi. 2017 için umutluyuz. Avrupalı için sıkıntı görmüyoruz. Önümüzdeki yıl tahminlerimize göre 4 milyon üzerinde Rus turist rotasını Türkiye'ye çevirecek. Tabii ki fiyatlarda çok taviz verildi, onların iyileştirilmesi ve eski ciroların yakalanması zaman alacak.

ELDE ETTİĞİMİZ BU BAŞARI BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR

Hain darbe girişimi sonrası bazı ülkelerin Türkiye aleyhine çalışmasının en büyük nedenini Nisa Ersoy şöyle anlattı: "Türkiye 25 yılda toplam 65 milyar dolarlık yatırımla 1.6 milyon yatak kapasitesine ulaştı. Dünyada en çok tercih edilen 6'ncı ülke olmayı başardık. Bu da dünyada birilerini rahatsız etti. Olumsuzluklar işletmeleri negatif etkilese de umutlarımız sağlam."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.