Turizme 3 günlük tatil dopingi

Kuzey Ege’deki turistik tesisler, 3 günlük tatil öncesinde doluluk oranları ile dikkatleri çekiyor. Edremit, Ayvalık ve Burhaniye’de hizmet veren tesislerde doluluk oranları yüzde 90’lara yaklaştı.

31/12/2019 23:40
Turizme 3 günlük tatil dopingi

19-21 Mayıs tarihleri arasındaki 3 günlük tatil, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük metropollere yakınlığından dolayı Kuzey Ege turizm bölgesinde erken hareketliliğe neden oldu. Bölgede birçok turistik tesis hafta sonunu yüzde 90 doluluk ile geçirmeye hazırlanıyor.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Yavuz, “19-20-21 Mayıs bu üç günlük tatil sürecinde bölgemizde ciddi bir yoğunluk söz konusu. Nitelikli otellerimizin yüzde 90 civarında doluluğu söz konusu. Kazdağı bölgesindeki dağ otellerimizin ise tamamı doldu şu anda” dedi. Yavuz, Edremit Körfezi’nin sezon dışında kısa süreli tatillerde de tercih nedeni olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bölgemiz ulaşımda hiç sıkıntısı olmayan bir bölge. Malumunuz uluslararası havalimanımız mevcut. İstanbul’a karayolu ile 360 kilometre bir mesafe. İstanbul gibi büyük metropolde yaşayan insanların arzu ettikleri 4 nedenin, 4’ü de burada var. Bir doğa var bizde. Termal var. İnsan yaşamı için en kaliteli havaya sahip. Deniz de işin içine girince turizm için gerekli bütün materyaller var bizde.” (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.