Turizmde ‘Uzakdoğu’ seferberliği başlıyor

Antalya’da düzenlenen ‘Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda Türkiye için yeni potansiyel pazarlara dikkat çeken Bakan Kurtulmuş, Türk tuzizminde ‘Uzakdoğu’ seferberliği başlatacaklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
Turizmde ‘Uzakdoğu’ seferberliği başlıyor

Kurtulmuş, “Çin’e, Hindistan’a, Uzak Doğu’ya açılarak Türkiye’miz için önemli bir tanıtım seferberliği başlatacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Kurtulmuş turizm pazarlarında çeşitlenmeye gidilmesi gerektiğini belirterek, bunun için yeni pazarlara açılacak ataklar yapacaklarını ifade etti. Duygu Erdoğan imzalı habere göre, toplantıya katılan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, gelişmeye açık olan tüm pazarların tanıtım faaliyetleri ile canlandırılmak istendiğini dile getirdi. Ayık, “Yanı sıra mevcut pazarlarımızın ayağa kaldırılması gibi konular da konuşuldu. Türkiye, şu anda rakamlarını düzeltmeye başladı. Bu ciddi iyileşmenin çeşitli şekillerde destekleneceğini düşünüyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca turizm sektörüne verilen desteklerin devamlılığı gibi acil konuların da masaya yatırıldığını anlatan Ayık, “Bakanımız göreve yeni başladığı için önce mevcut durumun bir analizini yapacaktır. Hızla ihtiyaçların, çözümlerin belirlenip hayata geçirileceğinden kuşkumuz yok” açıklamasında bulundu.

‘Ürün de çeşitlenmeli’’

Türkiye’nin birçok özelliğiyle dünyadaki bütün turistlere açılabilecek kapasitesi olduğunu kaydeden Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin bu anlamda ciddi hedeflerle yoluna devam edeceğini ifade etti. Kurtulmuş, “2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefimiz var. Ürün çeşitlendirmesi yapmalıyız. Kış turizminin desteklenmesi lazım. İnanç ve yayla turizminin önemli noktalara götürülmesi gerekiyor... Turistik şehirlerimizin her biri en az Berlin, Paris, Roma kadar güvenli şehirlerdir. Bütün imkanlarımızla güvenliği sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıya katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy ise, toplantının turizm sektörü açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, Türk turizminin daha iyi yerlere gelmesi için önemli fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi. Ulusoy, “Mesela ‘cruise’ turizmi Türkiye limanları için oldukça önemli. Canlandırılması Türk turizminin hayrına olacak. Başta Ege Bölgesi’nde İzmir ve İstanbul için neler yapabiliriz bunları da konuştuk. Öncelikli konularımızı aktarma fırsatı bulduk” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.