Turizmde Rusya ile Ruble ticareti başka bahara

Geçtiğimiz hafta sonu Türk ve Rus ekonomi bakanlıkları turizmde Ruble-TL ödemesi olasılıklarını görüşmeye başladı.

31/12/2019 23:40
Turizmde Rusya ile Ruble ticareti başka bahara

Geçtiğimiz hafta sonu Türk ve Rus ekonomi bakanlıkları turizmde Ruble-TL ödemesi olasılıklarını görüşmeye başladı. Turizmdatabank'te yer alan habere göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rusya ve Türkiye, tatil ödemelerinde iki ülke paralarının kullanılmasını değerlendirdi.

TL-Ruble ticareti Merkez bankaları anlaşırsa olabilir

Rus bakan görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Görüşmeye devam ettik ancak bu daha çok iki ülke merkez bankalarının üzerinde çalışacakları bir soru. Konu zor, gelecek turizm sezonuna yetişebilir mi bilemiyorum”dedi.

Vizelerin kalkmasına güvenlik engeli var

Konunun teknik bir niteliğinin olduğunu belirten Rus bakan, “Diğer yandan Rusya ile Türkiye arasında vize rejiminin tam kaldırılması Türkiye'den iş seyahati için düşünebilir, güvenlik nedenleriyle vize rejiminin tam kaldırılması ise pek olası değil.”dedi

Türk-Rus ortak deklarasyonu imzalandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev ile bir araya geldi. İki ülke arasında ortak fon kurulması ilgili görüşmeler yapıldı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ortak fon; Rusya Yatırım Fonu ile beraber Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu bir araya gelecek ve ilk etapta 500'er milyon dolarlık rakamı ortaya koyarak 1 milyar dolarlık bir sermayeyle kurulacak, sonra ihtiyaç duyulduğunda daha fazlası devam edecek." dedi.

Bakan Zeybekci'nin, Conrad Otel'de Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev ile basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Türkiye ve Rusya arasında ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin ortak bildiri imzalandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.