Turizmde güvenlik hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizmcilerle bir araya geldiği toplantının ardından hükümet, bu yıl turist sayısını arttırabilmek için güvenlik başta olmak üzere bir dizi önlem almaya hazırlanıyor.

31/12/2019 23:40
Turizmde güvenlik hamlesi

Başbakan Binali Yıldırım’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmelerinde de terör olaylarının ardından Türkiye’de en çok kullanılan havalimanlarında güvenlik konusunda ortak tatbikat kararı alındığı öğrenildi. Gizem Karakış imzalı habere göre, Yıldırım’ın Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahad Al Fuhaid’ı kabulünde de Arap kanaat önderlerinin Türkiye’de ağırlanması, sosyal medya ve yazılarında Türkiye’ye yer vermeleri kararlaştırıldı.

ORTAK GÜVENLİK TATBİKATI

Hükümet, 2016 yılında turist sayısındaki yüzde 30’luk kayyıp üzerine seferberlik başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Komşunu al da gel” projesini açıklamasının ardından Başbakan Yıldırım’ın hafta için yaptığı temaslarda da gündem turizm oldu. Yıldırım’ın Merkel ve May ile görüşmelerinde, özellikle Reina saldırısıyla birlikte turistlerin tatillerini Türkiye’de geçirmekten duyduğu endişe gündeme geldi. Görüşmede, her iki liderle de havaalanları ve turizm beldelerinin güvenliğine ilişkin ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

TURİZM FUARINA DAVET

Edinilen bilgiye göre Merkel, Yıldırım’ı mart ayında Almanya’da düzenlenecek ITB Berlin Turizm Fuarı’na devat etti. Merkel, Yıldırım’a, “Fuara mutlaka sizi de bekliyoruz. Turizm alanında çok büyük bir fuar burada turizm ile ilgili başlattığınız projeleri özellikle Alman vatandaşlarına duyurabilirsiniz” dedi. Yıldırım da fuara katılacağını söyledi. Fuarda Erdoğan’ın turizmcilerle toplantısında açıkladığı “Komşunu al da gel” projesinin tanıtımı da yapılacak.

TAKİP EDİLİRSE 8 MİLYONA ULAŞILIR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Komşunu Al Gel Kampanyası”na ilişkin, “Kampanyanın ciddi bir biçimde takip edilmesi ve olumsuz algının kırılması halinde Avrupa pazarında bir hareketlenme sağlanabilirse ilk etaptaki 8 milyon turist artışı hedefine ulaşılabilir” dedi. Toplam ziyaretçi ve yabancı ziyaretçi sayısında yaklaşık yüzde 30’luk düşüşler yaşandığını hatırlatan Gürcün, 2015 yılında 6 milyon 25 bin yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının geldiğini, bu sayıya 2016 yılında 74 bin kişi daha eklendiğini, küçük de olsa bir artış görüldüğünü kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.