Turizmde artık önemli olan ürün değil pazarlama

YÖRSİAD mart ayı olağan toplantısı Hotel Su’da gerçekleştirildi. Yoğun katılımın yer aldığı toplantıda konu turizm, konuk ise, turizm duayenlerinden TÜRSAB Yurt dışı temsilcisi Hüseyin Baraner oldu.

31/12/2019 23:40
Turizmde artık önemli olan ürün değil pazarlama

Sadece bu sezonu değil, önümüzdeki 20 yıl içerisinde turizmden neler beklendiği konusu, konuk Hüseyin Baraner tarafından katılımcılara paylaşıldı. Deneyimlerini YÖRSİAD üyeleri ile paylaşan Baraner, gelecek yıllarda turizmde pazarlamanın daha ön planda olacağını, Antalya'nın gelecek yıllarda dünyanın en önemli beş turizm destinasyonundan birisi haline geleceğini söyledi. Toplantı öncesi YÖRSİAD üyelerinin şirket tanıtımları yapıldı.

Antalya gelecekte dünyanın en önemli beş turizm destinasyonundan birisi olacak!

20 Yıl öncesi ve 20 yıl sonrasındaki turizmi değerlendiren Baraner, YÖRSİAD’ın davetine teşekkür ederek Antalya’da turizme ilk başladığı 1978 yılından günümüze ve 20 yıl sonrasının turizminin nasıl olacağını deneyimleri ile birlikte YÖRSİAD üyeleri ile paylaştı. Baraner,“Antalya gelecekte dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olacak. Çok parlak bir destinasyon haline gelecek. Arsası, evi, yatırımı olanlar sakın ola yerinizi satmayın, iddia ediyorum ki; Antalya belki kendileri için o kadar geçerli olmasa bile gelecekte dünyanın en önemli buluşma, tatil, yaşam noktalarından biri olacak” dedi.

Artık önemli olan ürün değil artık pazarlama!

Deneyimlerini YÖRSİAD üyeleri ile paylaşan Baraner, Antalya'nın gelecek yıllarda dünyanın en önemli beş turizm destinasyonundan birisini olacağını söyledi Baraner, ”Antalya’da en fazla 20 yıl sonra 20 tane büyük, beş yüz oda ile iki bin odaları arasında Avrupa’nın yaşam köyü olacak. Burayı tercih edenler misafirler gelişen ulaşım teknolojisi ile de çok kısa sürede Avrupa’ya evlerine gidip gelebilecekler. 20 yıl sonra Antalya’yı çok değişik pazarlayacağız. Örneğin artık insanlar iki hafta Antalya tatili satın almayacak. Bunun yerine Antalya abonmanı alacak. Antalya’dan yaşam ve tatil hakkını alacak. Artık insanlar peşin para ile yaşam hakkı satın almaya gelecek” dedi.

Bu kriz bize pazarlamayı ve marketing kabiliyetini yeniden öğretecek!

Krizin faydalarını da gördüklerini dile getiren Hüseyin Baraner, “ İçinde yaşadığımız kriz bize şu faydayı getirdi. Şu an belki çaresizliğimiz ortada. Pazarlayamıyoruz, istediğimiz gibi pazarlarda eskisi gibi hareket edemiyoruz. Bu kriz bize pazarlamayı ve marketing kabiliyetini yeniden öğretecek. Çünkü biz Türkler şöyleyiz. Önce hep bir konuya odaklanırız, yürüdüğü kadar iyidir o iş bizim için. Durduğu zaman hemen onu geliştiririz. Her şeye rağmen Türkler kadar dünyada değiştiren, değişen ve geliştiren bir toplum yok. Her şeyi çok hızlı yaparız. Türk turizminde kontrolsüz, plansız, stratejisiz olarak bir otelciliğe girdik.

Yürüdük, daha inşaat halinde oteller doluyordu. Bu iş böyle bozuluncaya kadar iyi gidiyordu. Buna böyle devam edelim dediler. Ve bozulma bu yıl oldu. İyi de oldu bir bakıma. Bugün öğrendiklerimiz ile bu yıl 10 milyar dolar kaybettiysek beş yıl sonra 20 milyar kazanacağız. Çünkü bu işin gerçek ehemmiyetini bu kriz bize öğretti. Gerçek konu ürün değil artık pazarlama. Türkler beş ya da on yıl sonra kimsenin aklına gelmeyecek pazarla taktikleri geliştirecekler ve öncülük yapacaklar” dedi.

Bu yıl Avrupa’da sıkıntılar olacak, Rusya pazarından sevindiren artışlar yaşayacağız!

2016 yılının turizmciler için oldukça zor bir yıl olduğunu, 2017 yılının da zor bir yıl olacağını ifade eden Baraner, “ Avrupa Pazarında sıkıntılar olacak ama Rusya’dan sevindiren artışları yaşayacağız” diye konuştu.

Soru cevap sonrası Hüseyin Baraner’e YÖRSİAD Başkanı Semih Beken tarafından plaket yerine ANLED adına bir bağış belgesi sunulurken, günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi. Ayrıca Başkan Beken, Yörüklüğün simgelerinden keyfiyeyi konuk Baraner’e taktı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.