Turizmcilerden sezona görkemli veda

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde turizmciler sezon kapanışı dolayısıyla düzenlenen galada bir araya geldi. Gecede sanatçı Levent Yüksel konser verdi.

31/12/2019 23:40
Turizmcilerden sezona görkemli veda

Kemer Belediyesi'nin destekleriyle Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) tarafından Kiriş Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelin katkılarıyla turizm sezonu kapanış galası düzenlendi. Galaya, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Görkem Güncan, Emniyet Müdür vekili Murat Karaman, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, daha önce Kemer'de görev yapan Aksu Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, turizmciler, turizm acente temsilcileri, banka yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Galada konuşan Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, bu seneki turizm sezonuna nisan ayında yapılan 'Yaza Merhaba Şenliği' ile başladıklarını hatırlatarak, turizmcilerin birlik beraberlik içerisinde her yolu aşabileceklerini söyledi. Güvenlik güçlerinin turizm sezonunda çok çalıştığına değinen Feslihan, "Kendilerini çok yorduk. Ama sansasyonel bir olaya meydan vermeden işlerini layıkıyla yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kemer'de 360 turistik tesis olduğunu aktaran Feslihan, "Bu otellerin 70'i beş yıldızlı. Kayıtlı yatak sayısına bakıldığında 104 bin. Kemer nüfusunun 2.5 katı. Aldığım son verilere göre ekimin sonu itibariyle Kemer'de 3.5 milyonun üzerinde turist ağırladık. Bu rakam kamu ve özel sektörle sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinin başarısıdır. Bu başarı ülke tanıtımı, ekonomisi, istihdamın artmasını beraberinde getiriyor" diye konuştu.

Kemer Belediyesi ve KETAV Başkanı Mustafa Gül, 2016'da Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra kötüye giden turizmi düzeltmek için daha çok çalıştıklarını belirterek, Kemer'i tanıtmak için ülke ülke ve iç pazarda il il çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Başkan Gül, 2017'de turist sayısında güzel bir yıl geçirdiklerini vurgularken, bunun maddi olarak tam yansımasını görmedikleri fakat 2018 yılı için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

KETOB Başkanı Şener Gürler, turizm acentelerinin Kemer'in tarihi, doğal ve kültürel yerlerini daha fazla tanıtmalarını istediklerini anlatırken, KETOB olarak tanıtım sürecinde bilgi paylaşımına hazır olduklarını aktardı. Gürler, acentelerin Kemer ile ilgili 2018 çalışmalarını olumlu gördüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından sanatçı Levent Yüksel konser verdi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Yüksel, sevilen şarkılarını seslendirdi. Yüksel, konseri dinlemeye gelenlere güzel bir gece yaşattı. Dinleyiciler ise Yüksel'in seslendirdiği şarkılara zaman zaman eşlik etti. Düzenlenen organizasyonda KETOB yönetim kurulu üyeleri emniyet güçlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. (DHA)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.