Turizmcilerden Bild'e tepki

Alman Bild Gazetesi , Türkiye ile olan gerginliği manşetine taşıyarak "Türkiye'ye gitmeyin!" mesajı verdi. Sektör temsilcileri Bild'i kınadı.

31/12/2019 23:40
Turizmcilerden Bild'e tepki

Almanya’nın ençok satan gazetesi Bild, Türkiye ile olan gerginliği manşetine taşıyarak "Türkiye'ye gitmeyin!" mesajı verdi. Bild, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kullanarak, "Erdoğan artık tatilcileri mi tutukluyor" başlığı ile çıktı.

Turizmcilerin konuyla ilgili değerlendirmeleri

Antalyalı turizmciler son dönemde Almanya ile yaşanan krizi değerlendirirken, Bild gazetesini de bugün manşetinden dolayı kınadı.

TÜROFED Başkanı Ayık: Tırmandırkam iki tarafa da zarar verir

Mygazete.com'da yer alan habere göre, kısa adı TÜROFED olan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık,  "Turizm ve turizm endüstrisini bu siyasi gerginliklere malzeme yapmamak lazım. Alman Acentalar Birliği bugün çok sağduyulu bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya bakıldığında Türkiye’ye gitmeyin diye bir uyarı da yok. Bence bu olayı daha fazla tırmandırmamak gerekiyor. Çünkü, bu ne bizim çıkarımıza ne de Almanlar'ın çıkarına olur. Seyahat uyarılarının haddini aşmaması gerekiyor.

Bugüne  kadar yayınlanan uyarıların büyük bir kısmı genellikle 'güvenlik' esaslıydı.  Ancak olay başka boyutlara ulaştı. Medyanın buradaki tavrı çok önemli. Kamuoyunda nasıl bir etki yaratılmak istenirse haber öyle veriliyor. Bild attığı başlıkla turistlere "Türkiye'ye gitmeyin!" mesajı veriyor. Bild gazetesinin yapmış olduğu haberi kınıyor ve yanlış buluyorum " dedi.

AKTOB Başkanı Yağcı : Halklar arasında sorun yok

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, "Almanya, Türkiye'nin birinci kaynak pazarı ve 30-40 yıllık bir turizm birlikteliği var. Hem iki ülkenin vatandaşları arasında hem de tatil ve ticari anlamında. Genel anlamda halklar arasında bir problem yok. Dolayısıyla biz turizmin siyaset dışı kalmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ATAV Başkanı Şen: Turizmi politikaya karıştırmamak gerekir

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen de, ‘Aslında bu tamamen politik bir konu. Türkiye’nin kadim dostları ile sert yaklaşımlar içerisinde olmasını doğru bulmuyorum. Bazı konularda ülkemizin de yanlış yaptığını düşünüyorum. Bizim ülkemizde olduğu gibi dünyada da gerçekleri yazan ve olayları çarpıtan gazeteler vardır. Biz Bild gazetesinin ne olduğunu neye hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Medya bir silah gibidir kullanıcısının amacına göre şekillenir.

İyi kullanıcı ile iyiye kötü kullanıcı ile kötülüğe hizmet eder. Fakat Türkiye’nin bu konularda çok hassas davranması gerekiyor. Almanya’da yaşayan yaklaşık 5 milyon gurbetçi vatandaşımız var. Adımlar atılırken onlarında düşünülmesi lazım. Turizm açısından değerlendirdiğimiz de ise turizm böyle olaylarda ortamları yumuşatır. Ülkemiz Almanya’dan binlerce turist geliyor. Gelen turistlerle de hiçbir problem sıkıntı yaşanmıyor.  Turizmi politikayla da karıştırmamak gerekiyor. Politikacılarımızın da bu konularda turizm gibi yumuşatıcı olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.