Turizmcilerden bakanlığa 'Yeni teşvik vermeyin' çağrısı

Alanyalı turizmciler, Akdeniz çanağında her geçen gün artan yatak arzının turizmde sıkıntılar doğurduğunu belirterek acil önlem alınmasını istediler.

31/12/2019 23:40
Turizmcilerden bakanlığa 'Yeni teşvik vermeyin' çağrısı

Artan yatak arzının turizm sektörü için yarattığı tehlikeye dikkat çeken turizmciler, "Mevcut yataklar dolmuyor, yenileri nasıl doldurulacak? Alanya'da 200 bin yatak var, 5 bin de bu yıl geliyor. Yatak arzı artık durdurulsun" diyerek Ankara'ya seslendiler. Yenialanya'da yer alan habere göre, turizmde arz-talep dengesinin bozulduğuna vurgu yapan Sirius Deluxe Otel'in Genel Müdürü İsmet Ergüleç, "Arz talep dengesizliği, artan yatak sayısı ve artmayan turist sayısı önümüzdeki en büyük tehlike. Krizler gelip geçer ama arz talep krizi bizi 2017'den sonra da yormaya devam edecektir" dedi.

'5 BİN YATAK DAHA GELİYOR'

Son iki yıldır turizmin kötü gidişatı nedeniyle yatak arzında azalma olduğunu belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Bundan sonra yeni yatak istemiyoruz. Alanya yatağa doydu. Talebin artmadığı dönemde yatak arzının artması mevcutları krize sokuyor. Yeni yatak değil, mevcutların yenilenmesi gerek. Biz 'Bir turist daha nasıl getiririz' diye hesap yaparken, 2017'de 5 bin yatak daha devreye girecek" diye konuştu.

'ARZ-TALEP DENGESİ BOZULDU'

Alanya'da 130 bini Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli, 70 bini de belediye belgeli olmak üzere toplam 200 bin yatak olduğunu söyleyen Sili, mevcut otellerin acilen yenilenmesi, bunun için de 'Yenileme kredisi' verilmesi gerektiğini söyledi. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, "Bakanlık halen yeni otel için teşvikler veriyor. Sektörün toparlanması için yatırımların en az 5 yıl durması lazım. Çünkü arz-talep dengesi bozuldu" dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.