Turizmciler bayramda ne istiyor?

Bayram tatilleri turizmcilerin, otelcilerin özlemle beklediği ve en çok kazanç sağladığı dönemlerdir.

31/12/2019 23:40
Turizmciler bayramda ne istiyor?

Cem POLATOĞLU

Ülkemizde bayram tatilleri hafta içine geldiği takdirde, "bazen" Bakanlar Kurulu kararı ile hafta sonu tatili ile birleştirilerek 9 güne çıkartılmaktadır. Ama "bazen".

Biz turizmciler buna "Köprü Yapmak" diyoruz.

Türkiye'de bu durum turizmciler için adeta "kumar" haline dönüşmektedir. Çünkü bu konudaki belirsizlik turizmcilere ve ülkemize büyük kayıplar getirmektedir.

Nasıl mı? 

Tatil 9 güne çıkacak diye düşünerek, riske girer ve yurtiçi-yurtdışı Uçak ve Otellerde 9 gün tatile göre yer alırlarsa, ancak bayram tatili 9 güne çıkmazsa, ödedikleri tüm paralar çöpe gidiyor.

Tatil 9 güne çıkmaz diye düşünürler ve 9 günlük riske girmezlerse ama tatil 9 güne çıkarsa, bu kez bayramda nal toplayacaklar. Yani 4 gün için yatırdıkları paralar boşa gidiyor.

İşte bugünlerde Turizmciler yine bir kumar arifesindeler.

KÖPRÜ VAR MI YOK MU?  BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI OLMAYACAK MI?

Bugün, turizmcilerin yarısı riske girip 9 güne göre yurtiçi, yurtdışı ve yurtdışından gelecek turistleri için otel, uçak paralarını ödediler bile. Diğer yarısı ise 4 gece için yurtiçi ve yurtdışına ödemelerini yaptılar. Bakalım bu kumarı hangileri kazanacak. Her iki durumda da yatırılan paraların yarısı boşa gidecek. Sonuçta yurtiçi ve yurtdışına ödenen ve boşa giden paralar bu memleketin paraları olacak.

Peki, Tur Operatörleri ne istiyor? 

"TURİZMCİLER KÖPRÜ VAR MI ÖNCEDEN BİLMEK İSTİYOR"

Önce, diğer ülkelerde "KÖPRÜ" nasıl uygulanıyor ona bakalım;

Örneğin; İtalya ve İspanya'da, eğer bayramlar hafta içine geliyorsa, 9 güne çıkması yani köprü kurulması için 2,5 gün kuralı uygulanır. Yani, hafta sonuna kadar eğer 2,5 iş günü varsa otomatikman köprü oluşuyor ama 3 gün gerekiyorsa köprü yapmıyorlar. Böylece turizmciler, 10 sene sonrasını bile görüp ona göre yatırım yapmaları mümkün olabiliyor.

Artık bu yasayla mı, kararname ile mi sabitlenir bilinmez ama tatillerin, köprülerin önceden bilinmesinin ülke turizmine katkısı olacağı muhakkak.

Kısaca özetlersek TURiZMCiLER KÖPRÜ iSTiYOR! En azından "Köprü" var mı yok mu önceden bilmek istiyor

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.