Turizmciler 50 Bin Dolar harcayan turist peşinde

Turizmciler Ortadoğulu zengin turist için harekete geçti. Dubai’deki fuara çıkarma yapan şirketler, kişi başı 50 Bin Dolar harcayan turisti getirecek.

31/12/2019 23:40
Turizmciler 50 Bin Dolar harcayan turist peşinde

Turizmciler, son iki yıldır sektörün can simidi haline gelen Ortadoğulu turist için atağa kalktı. Ortadoğu'nun en önemli fuarlarından biri olan 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Arabian Travel Market (ATM) Dubai 2017'ye çıkarma yapmaya hazırlanan turizmciler, fuarın son günü düzenlenecek olan Valley Of Tourism Zirvesi'nde sektörü masaya yatıracak.

Organizasyonla bir haftalık tatilde kişi başı 50 bin dolara kadar gelir bırakan üst segment Ortadoğulu turistin çekilmesi hedefleniyor. Betül Alakent imzalı habere göre, zirveyi düzenleyen Valley Of Tourism CEO'su Muhannad Qarashuli, etkinlikle Ortadoğu'dan gelen turist sayısının yüzde 45 artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Qarashuli, "Bu organizasyonda Ortadoğu'nun VIP turistine hizmet veren tur operatörleriyle 5 yıldızlı lüks otel grupları buluşacak" diye konuştu.

2015 RAKAMLARI YAKALANIR

Terör nedeniyle düşüş yaşanan Ortadoğulu turist sayısında bu yılın ilk üç ayında artış olduğunu söyleyen Qarashuli, "Bu yıl olumsuzluk yaşanmazsa 2015 rakamlarını geçebiliriz" dedi. Qarashuli, "Üst gelir grubundaki turistler olaylar nedeniyle Avrupa'ya gitmişlerdi. Türkiye'deki tesis ve hizmet kalitesini hiçbir yerde bulamıyorlar. Bu nedenle rotayı tekrar Türkiye'ye çevirdiler" dedi.

Valley Of Tourism CEO'su Muhannad Qarashuli, geçen yıl Ortadoğu'dan 35 bin VIP turist getirdiklerini kaydetti. 2016'da bir önceki yıla oranla yüzde 30 büyüdüklerini aktardı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.